The Sweet

La banda dolça, glamurosa i divertida

Quartet britànic format a Londres l’any 1966 i entroncat en el moviment glam-rock. La formació original estava composta per Brian Connolly (veu principal), Andy Scott (guitarra, sintetitzador i veus), Steve Priest (baix i veus) i Mick Tucker (bateria i cors).

Abanderats del glam més festiu i assequible, The Sweet va saber aprofitar l'eclosió d'aquest vistós moviment sorgit al Regne Unit a principis de la dècada dels setanta i caracteritzat per l’ambigüitat sexual, la roba extravagant, els maquillatges, la purpurina i les botes de plataforma. La glamurosa imatge que projectaven The Sweet va servir d'inspiració a nombroses bandes rockeres de l’època.

Precursors del hard rock i del heavy metal, en l'aspecte artístic, els plantejaments inicials de The Sweet van ser descaradament comercials. Més tard, la banda va emprendre una accentuada evolució, progressant des del pop comercial que reflectien els seus primers èxits, fins a l'enduriment del seu so, apropant-se al rock dur.

A finals de 1970, The Sweet obté un contracte discogràfic amb el segell RCA records. S'estrenen amb aquesta companyia amb el single "Funny Funny" (divertit, divertit), un tema molt comercial, simple i enganxós que els proporciona el seu primer èxit internacional.

"Funny Funny" inicia uns anys atapeïts d'èxits, en el quals, The Sweet, assoleix una enorme popularitat, gràcies a temes com "Co-Co", "Poppa Joe", "Little Willy", "Wig Wam Bam" o "Blockbuster".

The Sweet
Al llarg de la seva existència, la composició de The Sweet va patir diversos canvis. Per aquest motiu (i també pel fet de no haver-se registrat adequadament el nom del grup, cosa que va facilitar que mai no hi hagués hagut cap lluita legal entre els seus membres per la propietat del nom) Scott, Connolly i Priest van crear, cada un d’ells, pel seu compte i per separat, els seus propis "Sweet". Fruit d'això, en un moment donat, hi havien tres bandes amb denominació semblant: Sweet Steve Priest, Sweet Andy Scott i BC Sweet.

Dues d'aquestes formacions encara es troben en actiu: als Estats Units, hi operen els "Sweet" creats pel baixista original, Steve Priest i, al Regne Unit, hi circulen els capitanejats pel guitarrista Andy Scott.