Bobby Goldsboro

Una trista i ensucrada balada

Cantant nord-americà de caire romàntic i estil country/pop, a més de guitarrista, compositor i productor de televisió. Goldsboro va néixer a Marianna, una petita ciutat situada a l’estat de Florida.

A principis de la dècada dels seixanta, Bobby formava part, en qualitat de guitarrista, de la banda d’acompanyament de Roy Orbinson, l'inoblidable compositor i l'intèrpret de la coneguda "Pretty woman". L'any 1964, Bobby Goldsboro va iniciar una sòlida carrera artística en solitari que va gaudir de força prestigi.

El seu èxit més important va ser "Honey" (literalment: mel, també es pot traduir com estimada), una emotiva i sentimental balada, una mica empalagosa, que Goldsboro, amb una tendra interpretació, va convertir en hit internacional. Nomes als Estats Units, el single va despatxar més d'un milió de còpies, una xifra de vendes força notable en aquell període.

Publicada el mes de febrer de 1968 i composta pel seu homònim Bobby Russell, Bobby Goldsboro va enregistrar la cançó en una sola presa. La lletra de "Honey" tracta la tràgica història d’una pèrdua irreparable. El malenconiós relat versa sobre una noia que, sembla ser, va morir prematurament i descriu els plors de la seva parella al recordar-la.

Bobby Goldsboro
El marit enyora la jove esposa, mentre contempla l’arbre que tots dos havien plantat junts i que ella cuidava amb molt d'afecte, tot recordant que només era una branqueta el dia que el van sembrar.

Per a les persones que entenguin la lletra, no és gens difícil sentir-se deprimit escoltant aquesta cançó. Potser per això, d’acord amb el rànquing elaborat pel diari britànic The Guardian, "Honey" ocupa la tercera posició en la llista de les 25 cançons més tristes (o depriments) de la història.

... I va ser a principis de primavera,
quan floreixen les flors i els pit-roigs canten,
ella va marxar,...