Little Eva

El mitjà de locomoció d'una joveneta cap a la fama

Nom artístic de la nord-americana Eva Narcissus Boyd, una jove cantant de color, d'estil pop, nascuda a Belhaven, un petit poble situat a l’estat de Carolina del Nord, tot i que, de molt petita, es va traslladar amb la seva família a Nova York, concretament, al districte de Brooklyn, lloc on, anys després, aconseguiria treballar de mainadera per a una coneguda parella, la formada pels famosos compositors musicals Carole King i Gerry Goffin.

El matrimoni ja sabia amb antelació que la jove adolescent que havien contractat tenia aptituds per cantar, ja que havia estat recomanada pel trio de coristes The Cookies, una formació col.laboradora habitual de la parella, i es per això que, captivats per la forma de cantar i ballar d’Eva, que en aquella època només tenia 18 anys, un menys que Carole King, li van cedir un tema inicialment destinat a la cantant Dee Dee Sharp, una divertida cançó que Sharp havia rebutjar anteriorment, es tracta de "The Loco-Motion".

Presentada a Don Kirshner, productor musical i director del segell discogràfic Dimension Records, a aquest li va entusiasmar la interpretació que feia Eva de "The Loco-Motion" i per això, va decidir activar l'estudi de gravació per enregistrar el tema i comercialitzar-lo en single. Com a valor afegit, després de la edició del disc i a instàncies de Little Eva, es va crear un ball específic associat a "The Loco-Motion", una ballaruga que en aquell periode va fer furor.

"The Loco-Motion" va ser un èxit immediat, aconseguint assolir el lloc número 1 en el rànquing d'èxits musicals dels Estats Units, venent més d'un milió de còpies i obtenint un flamant Disc d'Or.

Little Eva
A l'estiu de 1962 "The Loco-Motion" va ser una de les cançons més ballades a les pistes de ball i una de les més escoltades a totes les emissores de ràdio.

Posteriorment, l’any 1974, el grup nord-americà de hard rock The Grand Funk Railroad versionaria "The Loco-Motion", aconseguint novament la posició número 1 a les llistes Billboard dels Estats Units.

No cal dir que després de la publicació de "The Loco-Motion", Carole King va perdre l'empleada domèstica que cangurava a la seva filla, atès que, tot seguit, Little Eva va iniciar una modesta carrera artística que, tot sigui dit, es va dissipar amb força celeritat.