Redbone

Rock ètnic d'arrels índies

Banda de rock integrada per excel.lents músics mexicà/nord-americans de diversa procedència indígena (cherokees, yaquis, apatxes i xoixons). Fou creada l’any 1969 a la ciutat de Los Angeles, Califòrnia.

Originàriament, el grup estava compost pels germans Cándido Albelando Vasquez "Lolly Vegas" (guitarra i veu) i Patrick Morales Vasquez "Pat Vegas" (baix i veu), juntament amb Robert Anthony Avila "Tony Bellamy" (guitarra solista) i Peter Depoe "L'últim ós caminant" (bateria).

Sembla ser que, semànticament, el nom de Redbone procedeix d’un terme cajún que s’utilitza per a definir als nadius de raça mestissa.

En la dècada dels setanta del segle passat, l’aspecte del quartet impressionava: actuaven gairebé sempre vestits amb cridanera roba indígena, el tors seminú, llarga cabellera i amb collarets indis penjats al coll, una sorprenent aparença que dotava al grup d’una imatge espectacular.

Redbone
L’any 1971 Redbone publica el seu primer gran èxit, el single "The witch queen of New Orleans" (La reina bruixa de Nova Orleans), un vibrant tema que aplega unes veus força aconseguides. Una cançó composta i produïda pels germans Vegas en honor a una famosa practicant de vudú que va viure al segle XIX, la mulata Marie Laveau, una poderosa bruixa afroamericana establerta al barri francès de Nova Orleans i coneguda universalment amb el sobrenom de "La Reina del vudú".

"The witch queen of New Orleans" va arrasar a la ràdio, a les discoteques i a les llistes d’èxits de mig món, va ser número 21 als Estats Units, número 2 al Regne Unit i número 1 a Bèlgica i a Espanya.