The Archies

L’ensucrat inici de l’Arximania

Fictícia banda comercial, ja que mai va existir físicament, d’estil bubblegum pop (música xiclet), creada l’any 1968 i apuntalada per músics reals d'estudi que treballaven sota la direcció de Don Kirshner, un productor musical conegut amb el sobrenom de "The man with the golden ear" (l'home de l'orella d'or), el mateix professional que s'havia encarregat de produir la majoria de temes de la prefabricada banda juvenil The Monkees.

La imatge de The Archies la proporcionaven els personatges de la sèrie de dibuixos animats "The Archie’s show", una sèrie juvenil emesa per la cadena de televisió americana CBS. Des que es va iniciar la seva publicació, The Archies ha estat la tira còmica adolescent més venuda als Estats Units, i l’esmentada sèrie de televisió, fins a l'arribada de The Simpsons, havia estat la sèrie de dibuixos animats que més seguidors havia tingut.

Les historietes que es desenvolupaven a cada capítol no tenien cap complicació, narraven les aventures i desventures d'un grup de nois i noies de l’Institut Riverdale High School que havien format un conjunt musical. Les peripècies d'aquests joves s’escenificaven de la forma més ingènua i ximpleta possible i és aquesta candidesa i aquest humor blanc el que, sembla ser, feia mes atractiva la sèrie.

Com a suport publicitari, en cada episodi, els personatges de la banda de ficció presentaven un tema musical creat expressament per a la sèrie. El mes de maig de 1969, The Archies interpreten "Sugar, Sugar" (sucre, sucre), una cançó alegre i senzilla que té un ritme molt enganxós.

The Archies
Publicada com a single, "Sugar, Sugar" va ser un dels grans i inesperats èxits de l'any, tant als Estats Units com a la resta del món. En total, va vendre més de sis milions de còpies.

Inicialment, Don Kirshner va oferir "Sugar, Sugar" a The Monkees, però, aquests la van rebutjar en considerar-la massa nyonya. Es molt probable que, avui dia, encara se n'estiguin penedint.

Per a alguns, és una bona cançó, per a d’altres, és un tema molt càndid i d’escassa qualitat; però, sense cap mena de dubte, "Sugar, Sugar" forma part de les destacades composicions pop produïdes al llarg de la prolífica dècada dels anys seixanta.