Georgie Fame

L'artista a qui no se li va escapar la fama

De nom real, Clive Powell, Georgie Fame va néixer a Leigh, un municipi situat a prop de Manchester. Es tracta d'un músic britànic de pop, jazz, soul i rhythm and blues que va gaudir de certa ressonància comercial a mitjans dels anys 60. A banda de ser conegut per la seva faceta de vocalista, Georgie també destaca per ser un brillant organista, especialment al capdavant de les tecles del seu inseparable Hammond.

Entre els anys 1967 i 1968, Georgie Fame va formar part, en qualitat de pianista i cantant solista, de la prestigiosa orquestra de Count Basie. Més tard, acompanyat pels Blue Flames, és a dir, el guitarrista Colin Green, el baixista Tex (Anthony) Makins, el bateria Red Reece i el saxofonista Mick Eve i amb el nom complert de Georgie Fame and The Blue Flames, va obtenir el reconeixement del públic al generar una sèrie d'èxits musicals força populars en aquella època.

Tot i que la seva cançó més coneguda ha estat "The ballad of Bonnie and Clyde" (la balada de Bonnie i Clyde), un tema de laboratori, molt comercial, composta expressament per a la banda sonora de la cèlebre pel.licula que porta el mateix nom, un tema que l’any 1968 va ser número 1 al Regne Unit, número 7 als Estats Units i un gran èxit a la resta del món, Georgie Fame ja havia aconseguit anteriorment diversos números u, els havia obtingut l’any 1964 amb "Yeh, Yeh" i l’any 1966 amb "Get away" (escapa’t).

Georgie Fame
Georgie Fame havia escrit "Get away" per a un anunci de televisió creat per a la companyia petroliera brtànica National Benzol, un tema musical que servia d’acompanyament a l’eslògan: "Posa un tigre en el dipòsit de benzina!". Tot i això, publicada en format single, "Get away" va aconseguir unes estimables vendes comercials.

Amb el pas del temps, Georgie Fame ha sabut prolongar el seu talent musical abordant el futur des de diverses vessants, primer, mantenint en actiu la seva faceta d’intèrpret solista i, després, acompanyant, tant en directe com en estudi, a altres llegendes de la música, celebritats com ara, Eric Clapton, Van Morrison o Bill Wyman.


1 comentari:

SUSQUEDA54 ha dit...

Una precisió:
"The ballad of Bonnie and Clyde", de Georgie Fame, que em vaig atipar de posar monedes en un juke box que hi havia al meu poble (Amer) per escoltar-la, jo també creia que formava part de la banda sonora de la "peli" ... però no. Vaig veure-la, també al cinema del poble al cap de poc temps, i la decepció va ser gran en aquest aspecte, tot i que em va agradar molt.