The Chi-Lites

Heu vist quines veus més conjuntades?

Quartet vocal nord-americà de smooth soul (soul lent) i rhythm and blues creat a Chicago l'any 1960 i compost pel cantant, compositor i productor, Eugene Record, responsable de la veu principal, Marshall Thompson, veu barítona, Creadel Jones, veu de baix i Robert Lester, veu tenor.

El nom de la banda vindria a dir una cosa així com "llums de Chicago". A finals de la dècada dels seixanta, The Chi-Lites, va ser un dels grans fabricants d'èxits musicals, destacant, sobretot, les seves balades romàntiques i les seves harmonies vocals.

El mes d’octubre de 1971, The Chi-Lites publica "Have you seen her?" (l'has vist?), una excel.lent balada escrita per Eugene Record amb la col.laboració de Barbara Acklin. "Have you seen her?" forma part de la col.lecció de suaus temes que configuren una discografia capaç d'aconseguir que The Chi-Lites s'hagi mantingut en actiu durant més de vint anys, tot sigui dit, en diverses etapes i amb diferents formacions.

En la majoria d'enregistraments de The Chi-Lites, Eugene Record, el compositor de la banda i, alhora, el seu cantant solista i l’amo d'un falset aclaparador, hi toca el baix. En el procés de gravació de "Have you seen her?", l’esmentat Record, menys la bateria, toca tota la resta d'instruments.

The Chi-Lites
La cançó comença i acaba amb un recitat que s’inicia amb la frase: "Fa un mes jo estava feliç com una alosa (alondra)". Després, ja cantant, un individu explica que ha perdut a la seva xicota i que va pel carrer preguntant-li a tothom: l'has vist?, digueu-me, l’heu vist?.

Cal esmentar que "Have you seen her?" estava inclosa en la llista que va elaborar la Clear Channel Communications amb les 165 cançons que, segons aquesta cadena, contenien una "lletra qüestionable", motiu pel qual es va prohibir la seva radiodifusió a través de les seves 1200 emissores després dels fatídics atemptats de l'11-S.

Ah...ah...ah...ah...ah...ah,
uh...uh...uh...uh...uh...uh...