Al Green

El soulman que aconseguia arribar a dalt de tot

Albert Greene, conegut artísticament pel seu abreujat nom, Al Green, és un refinat cantant i compositor nord-americà de música soul, nascut a Forrest City, un municipi situat a l'estat d'Arkansas.

El seus èxits més importants els va obtenir durant la dècada dels anys setanta, convertint-se en un dels músics amb més supervendes de l’època, tot gràcies a les seves admirables composicions musicals, adornades de manera espectacular per la seva agradable veu de baríton, el seu notable falset i el seu elegant i sensual soul.

Al Greene va iniciar la seva carrera musical quan tot just havia complert els nou anys d'edat, formant part, en companyia dels seus germans Robert, Walter i William, d’un quartet que s'havia donat a conèixer amb el nom de Greene Brothers. L’any 1969, desprès de militar en diversos grups, inicia la seva carrera en solitari actuant en clubs nocturns de l’estat de Texas.

El gran èxit comercial de Al Green va ser "Let's stay together" (estarem junts) una tendra balada romàntica llançada en single el mes de desembre de 1971 amb "Tomorrow's dreams" (somnis del matí) en la seva cara B; un disc editat com avançament de l’àlbum que portaria el nom d’aquesta cançó. Publicada en un dels millors moments artístics de Al Green, "Let's stay together" va arribar a la posició número 1 en el Billboard Hot 100 americà.

Al Green
"Let's stay together" reuneix en poc més de tres minuts de durada tots els ingredients essencials del soul més ortodox: uns encertats arranjaments de la secció de vent, un tempo contingut i constant i uns cors femenins que freguen el gospel. A tot això, cal afegir-hi l’antològica i expressiva interpretació vocal de Al Green. Un tema clàssic per dret propi.

La lletra és una clarivident declaració d'amor d'una parella, on el dos partícips estan decidits a afrontar els moments dolents i a gaudir dels bons, ja que intueixen que la suma de tots dos, dóna com a resultat la confiança mútua i una relació sòlida. Una esplèndida cançó d'amor expressada a través d'una brillant interpretació.