Fontella Bass

Una insistent petició de socors

Cantant nord-americana de soul nascuda a Saint Louis, una ciutat situada a la zona central dels Estats Units que pertany a l'estat de Missouri. Fontella va créixer en el si d'una família de gran tradició musical, orientada, bàsicament, a la música gospel.

Posseïdora d'una poderosa veu i sobrada de recursos expressius, la carrera de Fontella Bass, en principi, estava encaminada a ser pianista, però, un dia, el vocalista principal d’una banda que ella acompanyava no es va presentar i, per salvar el concert, Fontella va agafar el micròfon i va començar a cantar, deixant a tothom bocabadat.

Després de passar per diverses formacions, Fontella va formar parella artística amb Bobby McClure, un duet que va tenir un moderat èxit amb el single "Don’t mess up a good thing" (no espatllis una bona cosa), tot i això, el triomf absolut l’aconseguiria en solitari l’any 1965 amb el rotund tema "Rescue me" (rescata’m/salva’m), una de les més celebrades composicions del rhythm and blues.

Tot i que Fontella Bass havia participat en la seva composició, el seu nom no va aparèixer en els crèdits del single, una autoria que es va acreditar a la parella Smith/Miner, motiu pel qual Fontella va litigar durant anys per aconseguir el reconeixement i la part econòmica que li pertanyia en concepte de drets d’autor.

"Rescue me" ha estat versionada en multitud d’ocasions i sovint ha estat utilitzada en gran varietat d’anuncis publicitaris.

Fontella Bass
La lletra parla d’una noia que no es cansa de repetir-li al seu xicot que està trista i sola i per això, li demana que l’abraci, que no la deixi, que estigui sempre al seu costat, a canvi, ella li ofereix tot el seu amor.

Tenint en compte l’apassionada interpretació de Fontella i atès que, sembla ser, el xicot no fa gaire cas dels precs de la noia, no sabria dir si el xaval és sord o, intencionadament, es fa el sord.

Salva'm, pren-me als teus braços,
salva'm, vull els teus tendres encants.
Perquè estic sola i estic trista,
et necessito i també el teu amor.
Vine i salva'm...