The Commodores

Un èxit que no és gaire fàcil

Banda nord-americana d’estil funk creada l’any 1967 a Tuskegee, un petit municipi de l’estat d’Alabama. El grup estava liderat per Lionel B. Richie (veu cantant, saxo i piano) juntament amb Ronald LaPread (baix), Thomas McClary (guitarra i veus), Walter "Clyde" Orange (bateria i veus), William King (trompeta) i Milan Williams (teclats).

En la dècada dels anys setanta, The Commodores va ser una de les bandes estrella del llegendari segell Motown, la meca discogràfica de la majoria de músics afroamericans.

El mes de juliol de 1974, amb el bel.licós nom de "Machine gun" (metralladora), The Commodores publica el seu àlbum de debut. El tema que dóna nom al LP, una peça instrumental funky, es va convertir, en aquella època als Estats Units, en la sintonia imprescindible de molts esdeveniments esportius, aconseguint, al mateix temps, la meritòria fita de ser disc d'or en cinc països diferents.

El març de 1977, The Commodores publica el seu cinquè àlbum d'estudi, un treball al qual van anomenar, simplement, "Commodores". En aquest disc s’hi troba una de les cançons més conegudes de la formació, "Easy" (fàcil), el seu gran èxit comercial.

"Easy" és una pausada balada pop escrita pel seu vocalista, Lionel Richie, una cançó apropiada per a ballar en parella, això, sí, tots dos ben agafats. També es molt adequada per escoltar-la tranquil.lament, ajagut al sofà de casa.

The Commodores
Amb una simplicitat musical notable, "Easy" té la virtut de ser una cançó molt efectiva per a qualsevol melòman. Musicalment, a més, "Easy" compta amb un magnífic solo de guitarra i unes esplèndides harmonies vocals que la converteixen en una de les millors balades pop de la dècada.

Tot i que, de forma habitual, The Commodores es dedicava a interpretar música funk, els seus èxits més reconeguts sempre van ser agradables i romàntiques balades, quasi totes elles escrites per Lionel Richie, un detall al qual, poc temps després, Richie li trauria profit, especialment durant la seva reeixida etapa posterior, reconvertit en compositor i cantant solista.