LaBelle

Una descarada proposta que va tenir molt d'èxit

Trio vocal femení d’estil soul, Rhythm and Blues i música disco format l’any 1971 a Filadèlfia i compost per les cantants afroamericanes Patricia Louise Holte-Edwards "Patti LaBelle", Nona Hendryx i Sarah Dash.

Patti LaBelle havia estat la líder i la cantant principal de Patti LaBelle and the Bluebelles, un quartet que, a principis de la dècada dels setanta, va reduir el seu nom a LaBelle, quan la component del grup, Cindy Birdsong, va deixar la banda per unir-se a The Supremes.

Amb aquesta denominació, el mes d’agost de 1975, guarnides amb un vestuari inspirat en l'era espacial i mitjançant el segell discogràfic Epic, el trio LaBelle publica el senzill "Lady Marmalade", un treball que inclou l'enganxós tema musical que dòna nom al disc i que va obtenir un clamorós èxit a escala mundial.

"Lady Marmalade", ha estat etiquetada com una de les cançons més sexys de la història, es va fer famosa gràcies a la suggestiva frase de la seva tornada, una locució que, en francès (i directe al gra), deixa anar allò de: "¿ Voulez-vous coucher avec moi ce soir ?" (vols anar al llit amb mi aquesta nit ?).

Labelle
Sembla ser que, des d'aleshores, "Voulez-vous coucher avec moi,..." s'ha transformat en expressió popular, de les poques que la gent corrent, fora del país gal, és capaç de memoritzar en francès.

Versionada posteriorment amb desigual fortuna per un gran nombre d'artistes, les estrofes de "Lady Marmalade" relaten les peripècies d'una prostituta criolla que busca clients pels voltants de la part vella de la ciutat de Nova Orleans.

Gitchi, gitchi, ya ya, da da,
Gitchi, gitchi, ya ya, he he,
Mocca chocolata ya ya.
Creole Lady Marmalade...