Len Barry

Dos y dos son quatre, cuatro y dos son seis,...

Intèrpret nord-americà de pop i soul blanc, genuí representant de l'estil "Blue Eyed Soul Singer" americà (cantant de soul d'ulls blaus), alhora que compositor i productor musical. El seu veritable nom és Leonard Borisoff, un artist nascut i criat a Filadèlfia.

En la dècada dels anys seixanta, Len Barry va obtindre diversos èxits, tant en la seva faceta de líder i vocalista del grup The Dovells, una típica formació pop de principis dels 60’s, com, posteriorment, desenvolupant la seva reeixida carrera artística en solitari.

L’any 1965, el seu senzill "1-2-3" es va convertir en un gran èxit. Era el seu primer enregistrament com a cantant solista, després del seu pas per la banda The Dovells.

El tema que dòna nom al disc "1-2-3" és una composició pròpia, una cançó que va escriure conjuntament amb John Madara i David White. "One, two, three" va vendre prop de dos milions de còpies, va ser guardonada amb un flamant disc d'or i va permetre a Len Barry arribar al top-ten de les llistes d'èxits dels Estats Units i del Regne Unit.

Len Barry
Els tres compositors del tema, Barry, Madara i White, van ser demandats judicialment per la discogràfica Motown Records, que va al.legar que, aquesta,era una reelaboració del tema "Ask any girl" (pregunta a qualsevol noia), una cançó publicada l’any anterior pel cèlebre trio afroamericà The Supremes i inclòs en la cara "B" del seu single "Baby love". Al meu modest entendre, les dues cançons s'assemblen com un ou a una castanya.

A part de la destacable interpretació de Len Barry, "1-2-3" incorpora un gran treball de bateria i una lletra molt banal:

Un i un són dos.
Sé que m'estimes i, oh, oh, com t'estimo...