The Pretty Things

En la seva època, eren els més, però, pel que sigui, no van arribar gaire lluny

Quintet anglès de rock i rhythm and blues creat a Londres l’any 1963 pel guitarrista Dick Taylor, el cantant i harmonicista Phil May, el guitarra rítmic Brian Pendleton, el baixista John Stax i el bateria Viv Prince. Malintencionadament, la premsa britànica els va batejar amb el sobrenom de "els cosins lletjos de The Rolling Stones" i això que el nom del grup, traduït, vol dir "les coses boniques".

El seu líder, Dick Taylor, havia format part de la primera banda de Keith Richards i Mick Jagger, una formació que portava el nom de Little Boy Blue and The Blue Boys. En el seu moment, es deia que The Pretty Things eren més rebels i salvatges que els seus coetanis més afins: The Rolling Stones, The Kinks o The Who, bandes amb qui compartien la seva passió pel genuí rhythm and blues.

El seu debut discogràfic es va produir el mes de maig de 1964, va ser amb el single "Rosalyn", un treball que va obtenir una modesta repercussió comercial. Poc més tard, el mes d’octubre d’aquell mateix any, amb "Don’t bring me down" (no em facis caure) la banda va aconseguir el seu únic top ten a les llistes britàniques.

"Don’t bring me down" és un excel.lent exemple de l’enèrgic rhythm and blues de The Pretty Things, un treball produït en estudi de gravació amb el volum dels amplificadors al màxim.

The Pretty Things
L'any 1968 i enregistrat als estudis Abbey Road de Londres, la banda publica el seu àlbum més conegut (i infravalorat), "S. F. Sorrow", una obra singular, un dels grans discos d'estil lisèrgic i la primera òpera-rock de la història, un magnífic treball psicodèlic.

"S. F. Sorrow" incorpora un constant balanceig de canals (esquerra-dreta) i uns jocs d'efectes de so bastant avançats per ser una producció de l'any 1968.

La veritat és que en aquella època, aquestes àcides gravacions no van trobar gaire suport popular; tot i això, aquesta mena d’àlbums s'han convertit, amb el temps, en discos de culte per part de molts melòmans.