Earth, Wind & Fire

Recordeu que vau fer la passada nit del 21 de setembre?

Nodrida banda nord-americana creada a inicis dels anys setanta a Chicago i fundada pel cantant, bateria, compositor i productor musical Maurice White.

La formació original estava composta per nou membres: Maurice White (percussió, veus i kalimba), el seu germà, Verdine White (al baix), Michael Beale (guitarra i harmònica), Wade Flemmons (piano elèctric i veus), Yackov Ben Israel (percussió i congues), Sherry Scott (veu cantant), Alexander Thomas (trombó), Chester Washington (saxo tenor) i Don Whitehead (teclats i veus).

El nom de la banda, Earth, Wind and Fire, (Terra, Vent i Foc), tres elements relacionats amb els signes del zodíac ve derivat de la passió de Maurice per l'astrologia. L'estil musical del grup és una barreja de funk, rock i música afro i els seus concerts són espectaculars, plens de colorit, amb una coreografia i un vestuari enlluernador i amb el so i l’energia de les grans bandes del segle passat.

El seu primer àlbum, un disc de llarga durada batejat amb el nom del grup, va ser editat l'any 1971. El treball, que va gaudir de bona acollida, donava pas a una dècada de força popularitat per a la banda i iniciava la seva brillant carrera artística farcida d’èxits i reconeixements.

El mes de novembre de 1978, Earth, Wind and Fire publica "September", un clàssic funk que desplega un ritme irresistible. Aviat es convertiria en un del temes més reeixits de la banda. "September" és una dinàmica cançó que, avui dia, encara aparenta actual, d’aquelles peces que sembla que mai passi el temps per a elles.

Earth, Wind & Fire
Imprescindible, en la seva època, a qualsevol pista de ball que es preï, "September" és un tema compost per Maurice White, Al McKay i Allee Willis. Segons diuen els entesos, la seva melodia transmet un esperit positiu, una alenada de bon rotllo.

Com a curiositat, comentar-vos que "September" va aconseguir l'èxit al nostre país gràcies al fet que va ser escollida com a música de fons de les retransmissions televisives de la Volta Ciclista a Espanya de l'any 1979. En aquell periode, aquest fet era sinònim d’èxit comercial segur.

Do you remember the 21st night of september?
(recordes la nit del 21 de setembre?...)