Leo Sayer

Necessitem cançons com aquesta

Cantautor britànic d'aguda i agradable veu, genuí representant del soft-rock dels anys setanta. Leo Sayer va néixer amb el veritable nom de Gerard Hugh Sayer a Shoreham-by-Sea, un municipi costaner anglès situat a Sussex.

Tot i que la seva carrera abasta més de quatre dècades, la seva etapa més brillant es va desenvolupar durant la dècada dels setanta, període en el qual, la seva personalitat i els seus discos van pujar al lloc més alt en tots els rànquings de popularitat. Entre 1973 i 1982, Sayer va aconseguir 10 Top Ten a diversos països de tot el món.

Leo Sayer es va iniciar en el món de la música co-escrivint cançons amb David Courtney. Amb Courtney, va composar 9 de les 11 cançons de l'àlbum de debut com a solista de Roger Daltrey, un treball editat al marge de The Who. Entre aquestes cançons, hi havia "Giving it all away" (donant-ho tot), el tema que l'any 1973 va proporcionar a Roger Daltrey el seu primer èxit en solitari. La repercussió obtinguda amb aquestes composicions va fer que Leo Sayer adquirís popularitat abans del seu debut com a cantant, un fet que es produiria a finals d'aquell mateix any.

El mes de gener de 1974, Leo Sayer publica el seu primer àlbum, "Silverbird" (ocell de plata), un disc que incloïa, entre d'altres, "The show must go on" (el xou ha de continuar), un tema que, en directe, Sayer interpretava vestit i maquillat de Pierrot, el romàntic pallasso ferit d'amor (sembla ser que va prometre que es deslliuraria de la disfressa tan aviat com tingués èxit). "The show must go on" va escalar als primers llocs de les llistes d’èxits del Regne Unit. L’any seguent, "The show must go on", seria versionada reeixidament per la banda nord-americana Three Dog Night.

Leo Sayer
L'any 1976, en plena febre discotequera, Leo Sayer publica "Endless flight" (vol sense fi), la seva quarta producció discogràfica, un memorable àlbum que incorporava temes tant interessants com la romàntica "When I need you" (quan et necessito), potser, la seva cançó més coneguda i "You make me feel like dancing" (tu em fas sentir ganes de ballar), una discotequera composició on, amb el seu falset, Leo animava tothom a ballar.

"When I need you" és una excel.lent balada composta per Albert Hammond i Carole Bayer Sager.

Quan et necessito,
només tanco els ulls i estic amb tu ...