The Ronettes

Pom, po-pom-ta. Pom, po-pom: Vols sortir amb mi?

Trio vocal femení d’estil pop, format l’any 1959 i compost per tres adolescents novaiorqueses: Veronica Bennett, la veu principal del grup, la seva germana, Estelle Bennett i la seva cosina, Nedra Talley. L'any 1968, Veronica es va casar amb el brillant i excèntric productor nord-americà, Phil Spector, prenent el nom artístic de Ronnie Spector, un matrimoni que va acabar en un rotund malson.

L’any 1963, The Ronettes publica un dels seus temes més reeixits, "Be my baby" (sigues el meu noi), una cançó de gran qualitat vocal i un dels clàssics pop de la dècada dels seixanta. Enregistrada el mes de juliol, el single es va comercialitzar a l'agost; al cap de poc temps, ja s'havia convertit en un gran èxit. A la tardor, les emissores de radio nord-americanes la emetien contínuament.

Aquesta perdurable cançó, composta i produïda pel llunàtic Phil Spector, amb la col.laboració de Jeff Barry i Ellie Greenwich, també és cèlebre per ser la primera gravació discogràfica de la popular cantant i actriu californiana Cher, que va participar en els cors, juntament amb Estelle i Nedra.

El famós intro de bateria amb el qual comença "Be my baby", un toc sec que no es limita a marcar el temps i fer el paper d’acompanyament secundari, la funció habitual de moltes bateries; no, aquesta vegada, la bateria pren el lideratge musical amb una cadència regular que dura tota la cançó. Aquest ritme insistent va ser magníficament interpretat pel bateria Hal Braine, un dels músics d’estudi més prolífics de la història del pop-rock. Posteriorment, aquest sincopat de bateria seria reproduït en noves composicions originals.

Be my baby
A remolc de l'èxit obtingut amb "Be my baby", el mes de juny de 1964, el trio es va embarcar en una gira per terres angleses. En aquesta gira, l’organització va contractar per a fer-los de teloners a un grup que en aquells moments començava a despuntar: The Rolling Stones.

The Ronettes es va desfer a principis de 1967, va ser després d'haver estat teloners en la gira que, durant el mes d’agost de 1966, van fer The Beatles pels Estats Units i Canadà. Aquests serien el últims concerts en directe del famós quartet de Liverpool.

Sigues el meu xicot,
diguem que seràs el meu amor.
Sigues el meu xicot ara, oh, oh, oh, oh....