Brenton Wood

Sempre s'ha de fer cas dels senyals

De nom real Alfred Jesse Smith, Brenton Wood potser no sigui un artista gaire conegut, no obstant, es tracta d’un excel.lent cantant que, malauradament, va gaudir d'una curta carrera discogràfica, un músic que en la dècada dels anys seixanta disposava d’una gran qualitat creativa. Wood era natural de Shreveport, una ciutat nord-americana situada a l'estat de Louisiana.

De petit va aprendre a tocar el piano i, en la seva joventut, va formar part de diverses agrupacions vocals de música soul. L'any 1958, amb un d'aquests grups, un conjunt que portava el nom de Little Freddie and the Rockets, fins i tot va aconseguir gravar un single.

L’any 1966 va publicar amb força èxit el seu àlbum de debut, "The Oogum Boogum song", un disc que inclou l’enganxosa cançó que dóna títol al vinil. La veritable estrella d’aquest àlbum però, va arribar amb un tema aparentment discret amagat a la segona cara del disc: "Gimme little sign" (fes-me un petit senyal), un clàssic del soul, una cançó escrita per Alfred Smith (el nom real de Wood) juntament amb Joe Hooven i Jerry Winn.

Brenton Wood
"Gimme little sign" és una cançó prou curiosa, no solament pel seu estil, un tema soul amb aires reggae, sinó també pel fet que el text del títol no s’esmenta en cap estrofa de la cançó; al seu lloc, els cors repeteixen la frase "Give me some kind of sign" (Dóna'm algun tipus de senyal).

No es pot classificar a Brenton Wood com un "one hit wonder" (artísta d’un sol èxit), ja que, al llarg de la seva carrera artística, ha estat reconegut reeixidament, com a mínim, per dues composicions pròpies: "The Oogum Boogum song" i "Gimme little sign", dues cançons publicades en el mateix disc i dos clars exemples de la música soul que es feia en aquell període.