Ringo Starr

L'afable bateria que sempre va comptar amb l'ajuda dels seus amics

De nom real, Richard Starkey, Ringo Starr va néixer a la ciutat anglesa de Liverpool. Músic, cantant (regular), actor i compositor, la seva popularitat li prové d’haver format part, en qualitat de bateria, del formidable quartet britànic The Beatles.

A més de tocar la bateria, Ringo va participar com a vocalista en diverses composicions dels Beatles com ara, "With a little help from my friends" (amb una mica d’ajuda del meus amics), "Yellow Submarine" (submarí groc), "Act Naturally" (actua amb naturalitat) o "Boys" (nois). També va contribuir creativament amb el quartet de Liverpool, sent el compositor i prestant la seva veu a dos temes: "Don’t pass me by" (no passis de mi) i "Octopus's garden" (el jardí del pop).

Després de la separació de The Beatles, un fet que es va produir el 10 d'abril de 1970, Ringo Starr va iniciar una carrera musical en solitari que va inaugurar amb "Sentimental Journey" (viatge sentimental), un àlbum de versions de clàssics de jazz de la dècada dels anys trenta enregistrat en els estudis Apple Records entre finals de 1969 i inicis de 1970, es a dir, durant els últims mesos de existència de The Beatles i abans d’anunciar-se la seva ruptura oficial.

Ringo Starr no va tornar a gravar cap nou àlbum fins tres anys desprès. Tot i això, l’any 1971, va editar l'excel.lent single "It don’t come easy" (no hi ha res fàcil), una cançó que Ringo va coescriure amb el seu ex-company George Harrison que va aconseguir la quarta posició en les llistes d'èxits del Regne Unit i dels dels Estats Units i el primer lloc, al Canadà.

Ringo Starr
En la producció de "It don’t come easy", a banda de la tasca de Ringo fent-se càrrec de la veu principal i la bateria, va comptar amb la col.laboració de George Harrison a la guitarra, Klaus Voormann al baix, Stephen Stills al piano, Ron Cattermole al saxofon i la trompeta, els membres de la banda gal.lesa Badfinger, Pete Ham i Tom Evans, fent els cors i el "road manager", Mal Evans, tocant la pandereta.

A la cara "B" d’aquest disc s'hi troba "Early 1970" (a principis de 1970), un tema on Ringo Starr, a més de posar-hi la seva veu, toca la guitarra acústica, el piano i la bateria i on, George Harrison, es fa càrrec de la guitarra slide, el baix i l'acompanyament vocal.