The Knack

La noia que despatxava a la botiga de roba

Quartet nord-americà d’estil power-pop i look "new wave" creat l'any 1978 a la ciutat californiana de Los Angeles. La formació original estava composta per Doug Fieger (guitarra i veu principal), Berton Averre (guitarra solista), Prescott Niles (baix) i Bruce Gary (bateria).

L’any 1979, la banda publica el seu prometedor primer àlbum, "Get The Knack". En aquest disc es troba el que seria el seu tema més conegut i un dels més encertats de The Knack: "My Sharona", un potent rock que incorpora un endimoniat ritme sincopat. Un tema compost per Doug Fieger i Berton Averre que, als Estats Units, va arribar a posicionar-se al primer lloc de les llistes, transformant-se, en poc temps, en hit internacional i súper èxit de vendes.

"My Sharona" s’ha convertit en un dels discos de debut més venuts de la història. No en va, va vendre més d'un milió de còpies en quinze dies. També ha estat el tema del segell discogràfic Capitol Records que, des del "I want to hold your hand" dels Beatles, un tema publicat l'any 1964, més ràpid ha arribat al capdamunt de les llistes d'èxits.

Una melodia enganxosa, un riff incisiu, un ritme implacable, una línia de baix sorprenent i un fenomenal solo de guitarra han enlairat "My Sharona" fins a l'Olimp de la música pop-rock. Els seus creadors, The Knack, però, es van quedar a mig camí.

La lletra de "My Sharona" està inspirada en una joveneta que va conèixer Doug Fieger quan va entrar a comprar en una botiga de roba on ella treballava com a dependenta. El seu nom, Sharona Alperin, la seva edat, disset anys, ell en tenia vint-i-cinc, una noia que, a l'instant, va enlluernar al cantant.

Al cap d’un temps, després de molt i molt insistir, ja que Doug, amb el seu serrell i la seva pinta còsmica, no era res de l'altre món, va aconseguir conquistar a la jove, que fruit d'això, va deixar penjat al xicot amb qui sortia i se’n va anar de gira amb el vocalista i el seu grup. La relació només va durar tres anys.

My SharonaCal destacar que la noia que apareix a la portada del single, vestida amb samarreta blanca, texans, sense sostenidor i portant sota el braç l'àlbum de The Knack, és, justament, Sharona Alperin, la persona que va inspirar aquest vigorós tema. Alperin va accedir a aparèixer a la portada del disc abans d’iniciar la seva relació sentimental amb Doug Fieger.

En l'actualitat, Sharona Alperin treballa d'Agent Immobiliària a la ciutat de Los Angeles. Doug Fieger, malauradament, ja no es troba entre nosaltres, va morir víctima de càncer el dia 14 de febrer de 2010.

My, my, my, i, yi, woo.
M, m, m, my, Sharona,...