Bruce Springsteen

Tot l'any és bona època per celebrar el Nadal

Bruce Frederick Joseph Springsteen més conegut com Bruce Springsteen, és un dels artistes de música rock més consagrats internacionalment. Cantant, guitarrista i compositor, Bruce va néixer a Long Branch, un municipi de Nova Jersey. Un artista àmpliament reconegut pel seu treball amb la banda The E Street Band. Apropant-se als setanta anys, continua omplint grans recintes allà on va, oferint un directe espectacular.

Bruce Springsteen ha estat batejat amb el sobrenom de "The Boss" (el cap/el jefe). Sembla ser que aquest sobrenom li prové dels seus inicis, de l’època en que formava part d’un dels seus primers conjunts musicals i era l’encarregat de recollir, cada nit, el catxet de la banda i la seva distribució entre els seus companys.

Enregistrada en directe d’una actuació feta a Nova York el dia 12 de desembre de 1975 i interpretada vigorosament, amb la seva energia habitual, Bruce Springsteen ens canta aquí una versió contemporània de la nadala "Santa Claus is coming to town" (Santa Claus està arribant a la ciutat) en pla rocker. La seva publicació no veuria la llum fins vuit anys desprès, quan el tema es va incloure als Estats Units en el premiat segon àlbum recopilatori de cançons infantils titulat "In Harmony 2".

Des de l'any 1973, en qualsevol època de l’any, sigui maig o juny, o faci fret o calor, poques vegades, Bruce, deixa d'incloure aquesta nadala dins del seu repertori; a més, ja sap que, si no la interpreta, el públic li reclama. Així mateix, pels voltants de desembre, la seva interpretació, sovint ve coreografiada amb la figura de Springsteen lluïn el típic gorro vermell de Pare Noel amb borla blanca (també se'l posen alguns membres de la banda).

Bruce Springsteen
"Santa Claus is coming to town" és una popular nadala nord-americana escrita originalment en la dècada dels anys trenta del segle passat i que compta amb centenars de versions. L'enregistament discogràfic més antic del qual es tenen noticies, data de l’any 1934, any de la seva composició.

La lletra és senzilla i enganxosa. La seva tornada, descriu l'arribada del Pare Noel a la ciutat i el posterior repartiment d'obsequis:

Millor que estiguis alerta,
millor que no ploris,
ni posis mala cara,
et diré per què:
Santa Claus vindrà a la ciutat.


1 comentari:

Josep Castells ha dit...

Molt be Ramón, ets un crack, aquesta felicitació es magnifica. M'agrada molt.