Gary Puckett & The Union Gap

La patrulla que va evitar un comportament impropi

Quintet nord-americà de pop-rock melòdic creat l’any 1967 a San Diego, Califòrnia, i compost per Gary Pucket, el seu carismàtic líder i la seva veu cantant, Dwight Bement, als saxo i teclats, Kerry Chater, baix i guitarra, Paul Wheatbread a la bateria i Gary Withem als teclats. Inicialment es deien The Union Gap featuring Gary Puckett.

Tant en les portades dels seus discos com en tots els seus espectacles, els components de Gary Puckett & The Union Gap es presentaven sempre vestits amb casaques militars, reproduccions dels uniformes utilitzats en la guerra de Secessió americana. No cal dir que aquesta indumentària venia motivada pel fet que, el cognom de la formació, està extret d’un dels famosos escenaris de la fratricida guerra civil americana, un històric camp de batalla situat al municipi de mateix nom ubicat a l’estat de Washington.

Només van tenir tres o quatre èxits, però, Gary Puckett & The Union Gap va saber aprofitar el seu moment, llançant en la dècada dels seixanta reeixits títols com ara "Woman, Woman" (dona, dona), un enaltit tema publicat l’any 1967 en format single.

Un any després, el mes de març de 1968, vindria el seu gran èxit "Young girl" (noia jove), una composició que portaria el grup a la fama i que el situaria entre les preferències del públic jove nord-americà i europeu, tant en el l'apartat de vendes com en el de la popularitat.

"Young girl", és un tema pop molt digerible, una cançó apta per a tots el públics que inclou uns sofisticats arranjaments musicals i una part vocal molt ben interpretada, un mèrit que s'ha d'atribuir a l’excel.lent veu de baríton de Gary Puckett.

Gary Puckett and The Union Gap
Cal destacar la seva obscena lletra, ja que parla d’un noi que s’enamora d'una menor d'edat. En un moment donat, ell li diu a la noia que se’n vagi corrent, abans que canviï d’idea, ja que té por d’anar massa lluny.

L'any 1971, amb la dissolució del quintet, la fama de Gary Puckett & The Union Gap es dóna per finalitzada. Tot i què, amb uns resultats comercials força discrets, Gary Puckett va continuar com a solista un breu període més de temps.

Noia jove, surt del meu cap,
el meu amor per tu està fora de lloc,
millor corre, noia,
ets massa jove ...