Jesse Green

Un enganxós i agradable tema disco

Locksley Alphonso Green, més conegut pel seu sobrenom artístic, Jesse Green, és un músic jamaicà de reggae i música disco-soul nascut a Saint James Parish. Va obtenir el reconeixement internacional l'any 1976 quan va publicar el senzill "Nice and slow" (agradable i lent ó suau i tendre), l’aclamat i solitari èxit comercial de la seva breu carrera musical.

Jesse Green havia format part d’una de les incomptables formacions del millor trio músic-vocal jamaicà dels anys seixanta, el grup The Pionners. Posteriorment, a inicis dels anys setanta, formaria part, en qualitat de bateria, de la banda d'acompanyament del cèlebre cantant reggae, Jimmy Cliff, amb ell va realizar diverses gires internacionals. Finalment, l’any 1976, Jesse Green va iniciar la seva irregular i curta carrera com a cantant solista.

Amb una veu d’alts registres i secundat per uns bon arranjaments musicals, Jesse Green va triomfar amb el single "Nice and slow". L'àlbum homònim que el jamaicà va publicar posteriorment, editat pel prestigiós segell discogràfic EMI, incloïa dues versions de "Nice and slow": a la pista 1 de la cara "A", la versió vocal i a la pista 6 de la cara "B", una versió instrumental.

Jesse Green
Amb aires caribenys, editat (en alguns països, no en tots), amb una portada molt sexy, secundat per un videoclip promocional que exhibia un ball de Green a l’estil Georgie Dann i amb un títol suggerent, l’any 1976 "Nice and slow" va fer moure el cos a tota la clientela assídua a les pistes de ball de la majoria de discoteques d'arreu del món.

Posteriorment, Jesse Green va llançar dos senzills més, "Flip" i "Come with me" (vine amb mi), dos treballs que van obtenir una fluixa repercussió comercial. Fruit d'això, poc a poc, Jesse Green va anar perdent la popularitat que havia obtingut anteriorment.

Whoo-ho-ho, Who-ho, Who-ho-ho,...