The Cascades

La compassada pluja que va derivar en cascada

Quintet nord-americà creat l’any 1960 a San Diego, una ciutat situada a l'extrem sud-oest de l'estat de Califòrnia i compost inicialment per John Claude Gummoe (veu cantant), Dave Stevens (al baix), Dave Wilson (bateria i veus), David Szabo (teclats) i Eddie Snyder (guitarra solista).

Els seus orígens procedien d'un conjunt musical anomenat The Silver Strands, una formació que posteriorment, passaria a denominar-se The Thundernotes. Es tracta d'un grup format per tripulants del vaixell de combat "USS Jason", una nau de la Marina nord-americana que, habitualment, es trobava fondejada a la base naval de San Diego.

El primer treball discogràfic de The Cascades va ser editat a l’estiu de 1962 en format single i el seu tema principal era "There's a reason" (hi ha una raó), una cançó escrita per John Gummoe que, a la costa oest dels Estats Units, es va convertir en un moderat èxit regional, tanmateix, va servir per a donar a conèixer, a través de les emissores de ràdio, el so i l'estil de The Cascades.

A la tardor d'aquell mateix any, The Cascades es desplaça als Gold Star Studios de Los Angeles, per enregistrar un altre composició de Gummoe, una cançó que el cantant havia escrit mentre servia a l'Armada i sentia el so de la pluja en una nit tempestuosa. El tema és deia "The Rhythm of the rain" (el ritme de la pluja), un clàssic del pop lleuger dels anys seixanta, una cançó que es va convertir en gran èxit en més de vuitanta països.

"The Rhythm of the rain" va aconseguir un volum de vendes al voltant del milió de còpies, una xifra impressionant en aquella època, un fet que proporcionaria a The Cascades un flamant Disc d'Or.

La lletra de "The Rhythm of the rain", expressada des del punt de vista masculí, transmet el fervent desig d'aquest home: que pari la pluja per poder plorar en soledat, ja que la seva estimada l’acaba de deixar, trencant-li el cor i deixant-lo completament destrossat.

The Cascades
Anys més tard, "The Rhythm of the rain" seria inclosa en la banda sonora de la pel.lícula "Quadrophenia", la coneguda òpera rock homònima del grup britànic The Who, concretament, en la famosa escena en la qual, Jimmy, desesperat i furiós perquè, en un ball agafat, estan a punt de prendre-li la xicota, treu el disc que sona en aquells moments, ("Rhythm of the rain" de The Cascades) i posa, entre el desconcert i el deliri general, "My Generation" dels The Who.

Segons la Broadcast Music, Inc. (BMI), una important organització nord-americana de protecció de drets d'autor, "Rhythm of the rain" figura com la novena cançó més interpretada durant tot el segle XX.