The Flower Pot Men

Els testos florits "made in" San Francisco

Grup d’estil pop impulsat a la ciutat anglesa de Birmingham, l’any 1967, pels cantants i compositors, John Carter (de nom real John Shakespeare) i Ken Lewis (James Hawker), dos espavilats productors musicals els quals, valent-se d’un grapat de competents músics d’estudi, van concebre la formació musical d’estètica "flower-power", The Flower Pot Men.

Una banda caracteritzada per complexes i riques harmonies vocals i influenciada per la psicodèlia i el "sunshine pop" de l’època sorgit a la Costa Oest dels Estats Units, dos elements que els The Flower Pot Men van saber transportar de la càlida i lluminosa Califòrnia a les fredes i boiroses terres britàniques. Ho van fer, a través excel.lents composicions que anaven acompanyades d’agradables melodies pop.

Després d’embarcar-se en diverses aventures musicals, l’any 1967, Carter i Lewis publiquen un single amb dues cançons bessones, "Let 's go to San Francisco – part 1" (anem a San Francisco) en la seva cara "A" i "Let’s go to San Francisco – Part 2" en la cara "B"; dos temes semblants que van compondre i produir ells mateixos. El disc, un treball que va tenir molt bona acollida comercial, es va publicar sota l’empara de The Flowerpot Men (els homes testos (de flors)), una banda de curiós nom que ningú coneixia.

La lletra de "Let's go to San Francisco", gairebé un calc de "San Francisco (be sure to wear flowers in your hair)", el mític himne del moviment hippie dels anys seixanta que va interpretar Scott McKenzie, repeteix a cada estrofa les bondats d'anar a la ciutat californiana de San Francisco.

Després del triomf de "Let's go to San Francisco", era necessari la creació urgent d'un grup verídic per a iniciar les promocions i els concerts, ja que, Carter i Lewis no tenien cap intenció de fer presentacions ni actuacions en viu, doncs, havien decidit dedicar-se nomes a tasques de composició i de producció.

The Flower Pot Men
Els encarregats de conformar definitivament The Flower Pot Men, sempre sota els auspicis de Carter i Lewis, serien els músics de sessió Peter Nelson, Robin Shaw, Tony Burrows i Neil Landon, cantants, tots quatre, que ja havien participat, en qualitat de vocalistes, en l’enregistrament de l’esmentat single.

Anys després, el 1981 i encoberts sota el nom d’un altre grup, ara anomenat Beautiful People, Carter i Lewis van produir, sense pena ni gloria, "Let's go back to San Francisco" (tornem a San Francisco), una cançó molt semblant al tema que va portar a la fama a The Flower Pot Men, un fet que es pot verificar fàcilment: nomes s'han d'escoltar els primers compassos d’aquesta, una cançó que, tot i ser acceptable, és molt poc original.