The Isley Brothers

Els germans que tenien el cor feble

Fraternal agrupació vocal de música soul, gospel i pop creada l’any 1954 a Cincinnati, una ciutat nord-americana situada a l'estat de Ohio. Inicialment, el grup estava format pels quatre germans grans de la parella formada per O'Kelly Isley i Sally Bell: O'Kelly Jr., Rudolph "Rudy", Ronald i Vernon (component que l'any 1955, a l'edat de tretze anys, perdria la vida en un accident de bicicleta).

Els Isley Brothers ostenten el rècord de ser una de les bandes que més temps s’han mantingut en actiu, abastant la seva carrera artística més de cinc dècades i incorporant la seva formació a membres de dues generacions de la mateixa família.

L'any 1964, The Isley Brothers decideix crear el seu propi segell discogràfic, una companyia que van anomenar T-Neck Records. Sota l’empara d'aquesta discogràfica, publiquen diversos senzills, dos dels quals, "Testify" (testificar) i "Move over and let me dance" (apartat i deixa’m ballar), incloïen entre els seus músics a un guitarrista de Seattle que en aquell temps es feia dir "Jimmy James", un intèrpret que, alhora, també era el guitarra solista en les gires de la banda.

En deixar als Isley Brothers, l’autoanomenat "Jimmy James" (Johnny Allen Hendrix), canviaria el seu nom artístic a Jimi Hendrix. En aquell mateix període, durant una gira que els germans Isley van fer pel Regne Unit, el grup també va comptar amb la col.laboració d’un jove Elton John, en qualitat de pianista d’acompanyament.

The Isley Brothers
Davant els escassos resultats comercials del seu segell propi, l’any 1965, signen contracte amb Motown Records. Un any més tard, amb "This old heart of mine (Is weak for you)" (aquest vell cor meu està dèbil per tu), un tema previst inicialment per al trio femení The Supremes (que més tard també publicaria la seva pròpia versió), The Isley Brothers aconseguiria un dels seus èxits més sonats.

Es tracta d’un tema signat pel rendible equip de compositors de la discogràfica Motown: Holland-Dozier-Holland i editada per The Isley Brothers en format trio. La seva lletra, de caire passional, parla d'un cor que, en l’aspecte amorós, sembla ser que s’ha trencat un munt de vegades.