The Move

La banda que no es va aturar mai

Banda britànica creada originàriament en format de quintet l’any 1965 a Birmingham i composta per Carl Wayne (veu principal), Roy Wood, el seu líder i principal compositor del grup (guitarra i veus), Trevor Burton (guitarra i veus), Chris "Ace" Kefford (baix) i Bev Bevan (bateria i veus). Un conjunt que va gaudir de força popularitat gràcies a les seves energètiques actuacions en directe i a diversos singles que van aconseguir situar als primers llocs de les llistes britàniques.

The Move va néixer amb el qualificatiu de "supergrup", ja que la seva formació aglutinava els millors elements de l’època provinents de destacades agrupacions pop-rock de la ciutat de Birmingham. El seu primer single va sortir publicat el mes de desembre de 1966 i portava el títol de "Night of fear" (nit de por). Aquest disc seria el primer dels cinc singles que arribarien a formar part de les llistes d'èxits.

La seva empenta definitiva però, es va produir quan van contractar com a mànager a Tony Secunda, un antic promotor de combats de Catch wrestling ficat a promotor musical. Els seus expeditius (i no sempre del tot legals) mètodes de promoció, van situar al grup en el primer pla mediàtic, encara que també els van comportar problemes.

Tony Secunda va aconseguir fer de The Move la banda resident del prestigiós Marquee Club de Londres. Abillats amb vestits d'inspiració gangsteril, una indumentària que anava rematada amb sabates i corbata blanca, produïen una imatge impactant. "Mai somrigueu a la càmera", aquesta era una de les ordres habituals que rebien els músics per part d’aquest tèrbol personatge que actuava de representant, en les sessions fotogràfiques.

L'any 1967, assidus a les polèmiques i provocacions, per llançar la cançó "Flowers in the rain" (flors a la pluja) i a instàncies del seu manager, el grup va editar unes targetes postals que mostraven al llavors primer ministre britànic, Harold Wilson, completament nu, sota la llegenda "Disgusting, Depraved, Despicable" (menyspreable, depravat, fastigós), un reclam publicitari que portaria seriosos problemes a la banda.

The Move
El mes d'octubre de 1967, l'al.ludit polític va portar a The Move i al seu representant a judici. La sentència, desfavorable per al grup, obligava a destinar tots els guanys del disc (número 2 a les llistes britàniques) a obres de caritat. Després del plet judicial, la banda va canviar de representant.

L'any 1968, The Move va publicar "Blackberry way", potser, el seu tema més conegut. Una composició d’estil pop psicodèlic, escrita per Roy Wood amb tempo de marxa, unes brillants harmonies vocals i unes evidents influències manllevades del "Penny Lane" dels Beatles. El mes de febrer de 1969, "Blackberry way" assoliria el primer lloc en la categoria de millors singles del Regne Unit.