Dr. Hook and The Medicine Show

Les receptes prescrites pel facultatiu borni

Septet nord-americà de rock sureny, creat l’any 1967 a Union City, un municipi situat a l'estat de Nova Jersey. L’any 1975 abreugen el seu nom, quedant, simplement, "Dr. Hook". Els membres fundadors de la banda van ser: Ray Sawyer (veu cantant i percussionista ocasional), Dennis Locorriere (vocalista principal i guitarra) George Cummings (guitarra i steel guitar), William "Billy" Francis (teclats) i Popeye Philips (bateria). Més tard, la formació, va quedar completada amb Richard Elswit (guitarra) i Jance Garfat (baix).

Ray Sawyer "Eye patch", feia poc que acabava de perdre l’ull dret a causa d’un greu accident de cotxe. Des d’aquest dia, sempre va aparèixer a tot arreu amb un pegat negre al ull i amb un espectacular barret de cowboy, convertint-se en una de les imatges característiques de Dr. Hook.

Dr. Hook no va ser el clàssic grup d'un sol èxit, com altres bandes contemporànies seves que van resultar ser flor d'un dia. La carrera de Dr. Hook es va perllongar durant gairebé vint anys, però, és indubtable que la glòria d'aquest conjunt d'excel.lents músics, una mica trapelles, això sí, està lligada al seu primer gran impacte, "Sylvia's mother" (la mare de Silvia), una divertida cançó que, l'any 1972, va aconseguir escalar les llistes d’èxits de mig món i va situar a la banda al mapa musical.

"Sylvia's mother" és una excel.lent balada, cantada magistralment per Dennis Locorriere amb veu afligida, que narra els fallits intents d'un noi per reprendre, a la desesperada, una relació sentimental, recentment trencada, amb una tal Sylvia.

Pel que sembla, el jove truca un dia a la seva estimada des d’una cabina telefònica i, a l'altre costat de la línia, s’hi posa la mare de la noia, que li contesta que Sylvia està molt ocupada i que no es pot posar al telèfon; que la noia ja està compromesa amb un altre i que està intentant iniciar una nova vida sentimental. Finalment, insta al xicot a que deixi en pau a la seva filla.

Dr. Hook and The Medicine Show
A tot això, a cada estrofa, se sent la veu de l'operadora de la companyia telefònica, que no para de demanar al desconsolat noi que posi més monedes o la trucada es tallarà.

Una història normal i corrent que, segurament, s'haurà donat milers de vegades, tot i que, avui dia, quan fa temps que els mòbils personals han arraconat a les cabines de telèfon, a segons quí, l’escena pot sonar un pèl estranya.

Però, així era el món l’any 1972, quan la mare de la Sylvia, i moltes altres mares, encara podien sortir al pas i prendre el comandament en cas de situacions confuses, engegant a dida als aspirants a gendre poc convenients.