John Paul Young

Els sentiments i els corrents d'aire estan present a tot arreu

De nom real, John Inglis Young, John Paul Young és un cantant australià de música discotequera, tot i que va néixer a Bridgeton, un districte de la ciutat escocesa de Glasgow, lloc on va viure fins als onze anys, període en què, acompanyat de la seva família, va emigrar a Sydney.

A principis de la dècada dels setanta, John Paul Young s'havia convertit en el cantant principal de la banda de folk-rock establerta a Sidney, Elm Tree. Posteriorment, l’any 1972, després de rebre una oferta d'un productor discogràfic per a iniciar una carrera en solitari, sota el nom retallat de John Young, va enregistrar el seu primer single, un disc titulat "Pasadena".

L'any 1978, John Paul Young va publicar "Love is in the air" (l’amor està en l’aire), un rítmic tema discotequer de caire romàntic, escrit per Harry Vanda i George Young (Vanda & Young), dos antics components de la coneguda banda pop australiana The Easybeats.

Una cançó que va representar l'èxit més sonat de John Paul Young i un títol que obtindria un extraordinari èxit a nivell mundial. Amb el temps, "Love is in the air", es convertiria en un clàssic de la música "disco", també assoliria el mèrit d'haver estat la cançó australiana més difosa de la història.

Love is in the air
John Paul Young va declarar que havia gravat "Love is in the air", bàsicament, perquè volia oferir una composició específica per al mercat alemany. "Standing in the rain" (parat sota la pluja), una cançó d'estil "disco" que havia publicat l’any anterior, s’havia convertit en un èxit en aquell país (també en Àustria).

"Havia visitat Alemanya i allà em vaig adonar que el tipus de música predilecta de la joventut alemanya era, essencialment, música electrònica de discoteca", comentaria John Paul Young després d’obtenir el seu gran èxit.

L'amor està en l'aire,
on sigui que miri,
l'amor està en l'aire,...