The Searchers

Les fiblades que claven els amors menyspreats

Quartet britànic de música pop creat a Liverpool l’any 1957. Els seus membres fundadors van ser John McNally (guitarra rítmica i cantant), Michael John Prendergast "Mike Pender" (guitarra solista i cantant), Tony Jackson (baix i veu principal) i Norman McGarry (bateria).

The Searchers comptava amb dos bons vocalistes, un so apreciable i unes excel.lents harmonies corals. Va ser una de les poques bandes que al començament de la dècada dels seixanta, va competir, seriosament, amb el lideratge de l’altre afamada banda de Liverpool: The Beatles.

També serien pioners en l’expansió de l’estil Merseybeat, el característic so desplegat pels conjunts musicals sorgits a la regió metropolitana de Merseyside, l’àrea geogràfica situada al costat del riu Mersey a la qual pertany Liverpool i, per altre part, avançant-se al so folk-rock, van ser una de les primeres bandes en utilitzar guitarres de 12 cordes.

El mes de juny de 1963, en format single, editen el seu primer treball discogràfic, "Sweets for my sweet" (dolços per a la meva dolça), un enganxós tema amb un estimable treball de Mike Pender a la guitarra (i de Toni Jackson al baix) que va posicionar a The Searchers al lloc més alt de les llistes d’èxits angleses.

A l’any següent, publiquen "Needles and pins" (agulles i agulles de cap), una brillant composició escrita per Sonny Bono i Jack Nitzsche amb la qual tornarien a liderar les llistes britàniques i de retruc, aconseguirien el reconeixement internacional.

The Searchers
A "Needles and pins", una cançó de ritme suau de poc més de dos minuts de durada, The Searchers exhibeix una precisa base rítmica assistida per unes guitarres sensacionals. Aviat es convertiria en un dels èxits més significatius de la banda i en el títol amb el qual accedirien al mercat nord-americà.

Un detall curiós: en la gravació es pot apreciar un pedal de bombo defectuós que grinyola al llarg de tot el tema. El defecte és especialment audible a l'inici de la cançó.

La lletra parla sobre el dolor que tots hem sentit alguna vegada en trencar una relació afectiva amb algú a qui estimàvem i adonar-nos, més tard, que mai ho hauríem d'haver fet.