Billy Paul

Crónica d'una infidelitat descrita amb péls i senyals

Cantant nord-americà de música soul nascut amb el veritable nom de Paul Williams a Filadelfia, la ciutat més gran de l'estat de Pensilvania. Paul va ser un solvent vocalista que va participar activament en l’eclosió del anomenat "so Philadelphia", aquell gènere musical que es va popularitzar a la primera meitat de la dècada dels setanta i que va constituir l'avantsala de la "música disco".

L’any 1972, Billy Paul va aconseguir un disc d’or amb el single "Me and Mrs. Jones" (jo i la senyora Jones), una balada lenta molt romàntica, extreta de l'àlbum "360 Degrees of Billy Paul" (360 graus de Billy Paul), un tema ballable que, avui dia, s'ha convertit en tot un clàssic. Tot i estar assistida per uns notables arranjaments orquestrals, la melodia de "Me and Mrs. Jones" és bastant trista.

Encara que Billy Paul portava cantant en la indústria musical des de la dècada dels anys cinquanta, "Me and Mrs. Jones" va ser el primer gran èxit de la seva carrera, una cançó que a principis dels anys setanta va conquistar al públic de tot el món.

"Me and Mrs. Jones" va aconseguir ser numero 1, tant als Estats Units com al Regne Unit, a més, el disc va vendre més de dos milions de còpies, un fet que va reportar al cantant nord-americà un premi Grammy en la categoria d'intèrpret masculí de rhythm and blues. "Me and Mrs. Jones" va ser títol que va proporcionar a Billy Paul la merescuda fama internacional.

Billy Paul
En una primera lectura, tot sembla indicar que "Me and Mrs. Jones" descriu un adulteri, ja que entreveu que el protagonista del relat i la senyora Jones tenen un embolic. El tractament de Mrs. (senyora) que acompanya el cognom d'ella indica clarament que, o bé es tracta d'una dona madura, probablement, més gran que el seu amant, o que està casada. En qualsevol cas, es tracta d'un amor furtiu.

Una infidelitat freqüent: els dos amants es troben cada dia al mateix lloc i a la mateixa hora, mentre el sofert marit de la sra. Jones, com en la majoria de casos semblants, no s'assabenta de res.

Jo i la senyora Jones tenim un assumpte,
tots dos sabem que això està malament ...