Johnny Johnson & his Bandwagon

La banda que va trobar als culpables de tot

Quartet vocal nord-americà força comercial de música pop-soul, creat l’any 1967. Originàriament, el grup es va donar a conèixer amb el nom abreujat de The Bandwagon, una banda composta per quatre ex-cantants solistes que van decidir posar els seus recursos vocals en comú.

Inicialment, la formació estava composta per Artie Fullilove, Billy Bradley, Terry Lewis i Johnny Johnson (nascut Johnny Mathis), el vocalista que va assumir el lideratge de la banda. Pràcticament desconeguts, als Estats Units, la seva terra natal, a finals dels anys seixanta i principis del setanta, va ser un grup habitual dins les llistes d’èxits britàniques.

El mes d'octubre de 1968, amb "Breakin' down the walls of heartache" (trencant els murs de l’angoixa), un clàssic tema soul de l’època, The Bandwagon va obtenir el seu primer èxit, aconseguint assolir la quarta posició de les llistes de singles del Regne Unit.

Mesos més tard, The Bandwagon es va dissoldre com a tal i totes les actuacions i enregistraments posteriors de la banda ja van ser proclamats a Johnny Johnson & his Bandwagon.

(Blame It) on the Pony Express
L’any 1970, amb el single "(Blame It) on the Pony Express" (la culpa és del Pony Express), una enganxosa cançó, probablement, més d’estil "bubblegum-pop" que soul, Johnny Johnson & his Bandwagon va gaudir del seu èxit més representatiu.

Pel que sembla, si ens fixem amb la lletra de "(Blame It) on the Pony Express", la culpa de totes les desgràcies, la té la companyia postal Pony Express, el pioner servei de missatgeria urgent creat als Estats Units, operatiu des del mes d’abril de 1860 fins al novembre de 1861 i integrat per experts genets a cavall disposats a arriscar diàriament la seva vida, transportant a galop saques de correspondència per tot l' Oest Americà.