Lulu

La rosseta escocesa que mai va naufragar

Vocalista, compositora i actriu, nascuda amb el veritable nom de Marie McDonald McLaughlin Lawrie a Lennox Castle, un petit municipi escocès situat a pocs quilometres de Glasgow. Lulu ha estat un dels referents de la música pop anglesa dels anys seixanta, una artista guardonada amb l'Ordre de l'Imperi Britànic.

Descoberta per la representant artística Marian Massey al Club Lindella, una sala de festes de Glasgow on ella actuava cada setmana amb el seu grup, una banda anomenada The Gleneagles, la joveneta Lulu va iniciar l’any 1964, amb tot just setze anys, la seva reeixida carrera discogràfica, publicant, amb força èxit, la trepidant composició de The Isley Brothers "Shout!" (crit), un tema que es convertiria en el seu primer impacte discogràfic i, al mateix temps, en una de les cançons més populars del Regne Unit aquell any.

L’any 1967, Lulu va interpretar, al costat de Sidney Poitier, el seu primer film, "To Sir with love" (en espanyol: rebel.lió a les aules), una pel.licula que va arrasar a les taquilles nord-americanes i també a molts altres països. A més, la cançó homònima de la seva banda sonora, interpretada per la mateixa Lulu, va sobrepassar les quatre milions de còpies venudes a tot el món i va romandre durant cinc setmanes seguides en el nº 1 a les llistes d’èxits nord-americanes.

Aquell mateix any, en l'aspecte artístic, va ser altament productiu per a la cantant escocesa: iniciant la seva carrera en solitari, va editar tres singles consecutius, obtenint un gran èxit tots ells, sobretot al Regne Unit i als Estats Units: "The boat that I row" (la barca que jo remo), un tema pop compost pel conegut cantant i compositor nord-americà Neil Diamond, "Let's pretend" (anem a suposar) i "Love Loves to Love Love" (amor, estimar,...).

Lulu
L'any 1969, Lulu va ser designada per la BBC per a representar al Regne Unit, defensant el tema "Boom-Bang-a-Bang" (que va resultar ser una de les quatre cançons guanyadores), en el Festival de la Cançó d’Eurovisió que s’havia de celebrar a Madrid el dia 29 de març.

El 18 de febrer d'aquell mateix any, pocs dies abans del certamen d’Eurovisió i en una multitudinària cerimònia religiosa celebrada amb notable presència de periodistes de revistes del cor, de càmeres de televisió i amb representants dels principals mitjans de comunicació britànics de l’època, Lulu va contraure matrimoni amb Maurice Gibb, un dels membres de The Bee Gees. El matrimoni va durar, escassament, quatre anys.