Hot Chocolate

Una bona ració de xocolata calenta

Banda interracial britànica d’estil funk, música disco i soul creada a Londres l'any 1969 en format de sextet. El seu èxit més cèlebre va ser, "You sexy thing" (tu, cosa sexy), un tema utilitzat fins a la sacietat en nombroses pel.lícules i anuncis publicitaris que va aconseguir arribar al "top ten" de vendes en tres dècades diferents.

Al començament, la formació es deia Hot Chocolate Band i la seva carrera discogràfica es va iniciar l’any 1969 amb una versió reggae de "Give peace a chance" (dóna-li una oportunitat a la pau) el conegut himne pacifista compost per John Lennon.

Quan se'ls va advertir que necessitaven autorització per publicar "Give peace a chance", es van posar en contacte amb el segell discogràfic Apple Records i allà, sorprenentment, van descobrir que a John Lennon li havia agradat la versió que ells havien enregistrat, i per aquesta raó, al cap de poc temps, Hot Chocolate va aconseguir formalitzar un contracte amb l'esmentada companyia discogràfica.

El vincle amb Apple Records però, va ser curt, ja que en aquells moments, la relació dels quatre Beatles començava a esquerdar-se i la companyia Apple Records patia seriosos problemes financers.

"You sexy thing" és una composició escrita pel jamaicà, nacionalitzat britànic, Errol Brown, el fundador, líder i vocalista de Hot Chocolate. Publicada en format single el mes de octubre de 1975, va ser el tema encarregat d'immortalitzar al grup.

Hot Chocolate
El curiós del cas, és que "You sexy thing" ocupava, inicialment, la cara "B" del disc, darrere de "Blue night" i, a no ser que hagi estat pel seu suggestiu títol, ningú sap amb certesa el per què del seu sorprenent èxit.

L’any 1987, gràcies a un remix que va fer Ben Liebrand, un acreditat disc-jockey holandès de música discotequera, "You sexy thing" va tenir un segon reconeixement, tornant a encapçalar, novament, les llistes d'èxits.

I l’any 1997, "You sexy thing" va gaudir d’una nova reaparició afortunada, va ser quan va ser escollida per formar part de la banda sonora de la pel.lícula The Full Monty, retornant, novament, la popularitat a Hot Chocolate.