Tina Charles

La noia que li agradava més festejar que ballar

Cantant britànica de música disco nascuda amb el veritable nom de Tina Hoskins a Whitechapel, un barri de la ciutat de Londres, està considerada una de les millors veus d'aquest gènere musical. A mitjans dels anys setanta, va regnar a les discoteques de mitja Europa gràcies a "I love to love (But my baby loves to dance)" (m'encanta estimar, però al meu xicot li encanta ballar), un tema que va batre rècords de vendes, alhora que feia pujar a la cantant londinenca a l'Olimp de la fama.

La música disco va ser un gènere de música de ball que es va popularitzar, sobretot, a les discoteques. Es va iniciar a mitjans dels anys setanta i, activament, va durar fins al primer bienni dels vuitanta. En la seva producció hi van participar solistes i grups però, de manera destacada, va ser un moviment protagonitzat per una onada de cantants femenines, qualificades, totes elles, com les reines de la música disco.

Tina Charles va iniciar la seva carrera artística fent cors com a vocalista de sessió. Amb tot just quinze anys, l’any 1969, va enregistrar el seu primer single en solitari, "Good to be alive" (està bé/és bo estar viu), un disc que va comptar amb la col.laboració d’un llavors desconegut Elton John fent els cors d'acompanyament.

L'any 1975, va realitzar els principals cors per al reeixit tema de la música disco "I'm on fire" (estic encès). Encara que, públicament, no era reconeguda com a membre de la banda, la crítica especialitzada va opinar que posseïa millor veu que la cantant oficial del conjunt que l’interpretava, el grup 5000 Volts.

Tina Charles
El seu gran èxit, però, arribaria l’any 1976, va ser quan el compositor i productor musical, d'origen angloindi, Appaiah Biddu produís per a ella el single "I love to love", un tema de ritme contagiós, d'aquells que en sentir-lo, et vénen ganes de sortir a la pista i començar a moure el cos, un títol que va ser número 1 al Regne Unit i que va fer omplir les pistes de ball de les discoteques de tot Europa.

La lletra de "I love to love" està dotada de la típica superficialitat que envolten aquest tipus de composicions. La protagonista, una noia romàntica, el que més desitja és estar amb el seu xicot estimant-se. Ell, en canvi, té centrada tota la seva atenció en les pistes de ball. Una parella, en principi, poc compatible.