Bob Seger

Ja ho havien pregonat poc abans els Rolling Stones: "Només és rock and roll (però m'agrada)"

Robert Clark "Bob" Seger és un cantant, músic i compositor nord-americà nascut a Detroit, la ciutat més gran de l’estat de Michigan tot i que, a l'edat de cinc anys, amb la seva familia, es va traslladar a viure a Ann Arbor, una altra població de l’Oest Mitjà dels Estats Units.

Rocker de soca-rel, Seger gaudeix d’una veu enèrgica i ronca, unes característiques ideals per a la pràctica del rock and roll. Amb una carrera que abasta sis dècades, Bob Seger continua en l’actualitat actuant en viu i enregistrant nous discos.

Després de liderar diverses formacions musicals: The Decibels, The Town Criers, Bob Seger and the Last Heard, Bob Seger System, l’any 1974, Bob Seger crea, en format sextet, The Silver Bullet Band. Els membres originals de la banda eren: Drew Abbot (guitarra), Charlie Allen Martin (bateria i veus), Rick Mannassa (teclats), Chris Campbell (baix) i Alto Reed (saxo).

El debut discogràfic de Bob Seger va tenir lloc a finals dels anys seixanta. Els seus primers enregistraments van obtenir unes repercussions més que correctes, encara que emmarcades dins l’àmbit local, també van fruir de bones crítiques en general, tot i això, Bob Seger va haver d'esperar més d’una dècada per aconseguir el reconeixement i l’èxit generalitzat.

El mes de maig de 1978, Bob Seger va publicar el seu desè àlbum d’estudi "Stranger in town" (estrany a la ciutat), es tractava del seu segon treball discogràfic amb The Silver Bullet Band.

Bob Seger
"Stranger in town" alterna balades melòdiques i composicions rockeres, com ara, "Old time rock and roll" (rock and roll d’abans), un excel.lent rock clàssic que Seger havia reescrit modificant substancialment la seva lletra. El disc va confirmar l’estatus de estrella de rock de Bob Seger als Estats Units.

La lletra de "Old time rock & roll” parla de la nostàlgia vers la música produïda en períodes anteriors, concretament, la feta durant els anys daurats del rock and roll:

Agafaré uns vells discos de la prestatgeria,
m'asseuré i els escoltaré, aquí, tot sol.
La música d’avui dia no té el mateix esperit,
m'agrada el rock and roll que es feia abans...