Bonnie Tyler

La pena la tindríem ara si ens haguéssim quedat orfes de la seva veu

Gaynor Hopkins, més coneguda pel seu nom artístic, Bonnie Tyler, és una vocalista i compositora pop-rock britànica nascuda a Sweken, un municipi industrial de Gal.les. Una cantant propietària d'una veu molt característica, entre ronca i esquinçada que captiva als seus seguidors.

El mes d’abril de 1969, amb tot just 18 anys, Gaynor va participar en un concurs de televisió, d'aquells que busquen nous talents, classificant-se en segona posició. Posteriorment, va entrar a formar part, com a cantant, del grup Bobby Wayne and the Dixies i, dos anys més tard, va crear la seva pròpia banda, Imagination. Finalment, després d'haver adoptat diversos noms artístics, ja com a "Bonnie Tyler", va iniciar la seva extensa carrera musical com a cantant en solitari.

Amb el seu segon senzill, "Lost in France" (perdut a França), un disc publicat l’any 1976, Bonnie Tyler va deixar clar el potencial de veu que tenia, a banda de la seva notable qualitat, accedint al Top ten de vendes del Regne Unit, un fet que va consolidar la seva carrera artística i va estendre el seu èxit a tot Europa.

L’any 1977, Bonnie va passar per quiròfan per ser operada d’uns nòduls que tenia a la gola. Després de l’operació, li van aconsellar que no parlés gaire, ja que això podia repercutir negativament en la seva veu. Bonnie no va fer cas dels consells mèdics i com a conseqüència de l'esmentada negligència, se li va quedar una ronquera crònica, una afecció que en principi, va fer pensar a la cantant gal.lesa que la seva carrera musical havia finalitzat.

It's a heartache
Poc després, a finals d’aquell mateix any, va anar als estudis de gravació per a enregistrar "It's a heartache" (és una pena), una cançó que va haver d'interpretar en un to diferent al previst inicialment. "¡El perjudici col.lateral de la indisciplina postoperatòria m’ha anat fenomenal!", declararia Bonnie Tyler desprès de la gravació.

El llançament de "It's a heartache" va coincidir amb la versió que també va publicar la cantant country nord-americana Juice Newton. La versió de Newton va quedar pràcticament eclipsada per la de la de Tyler, ja que aquesta última, es va convertir en un dels singles més venuts de tots els temps: va vendre més de sis milions de còpies.