The Royal Guardsmen

Figuració d’una cruenta batalla aèria de la Primera guerra Mundial

Sextet pop-rock nord-americà creat l’any 1966 a Ocala, un municipi que pertany a l’estat de Florida. Originalment, el grup estava compost per Bill Balough (baix), John Burdett (bateria), Chris Nunley (veu cantant), Tom Richards (guitarra), Billy Taylor (òrgue) i Barry Winslow (guitarra i veus).

The Royal Guardsmen van adquirir (a terminis) tot el seu equip d’amplificació a l’acreditat fabricant d‘equips musicals, VOX, la reconeguda marca britànica de renom mundial. Diversos models adquirits portaven el nom de "Royal Guardsman". Sembla ser que d’aquí prové el nom de la banda, un nom que, traduït, vol dir "els guàrdies reals".

El seu primer single, “Baby let's wait" (esperem un nen), publicat a principis de 1966, no va tenir gaire repercussió comercial. El seu segon senzill, però, editat el novembre d’aquell mateix any, incloïa "Snoopy vs. The Red Baron" (Snoopy contra el Baró Roig), un divertit tema d’aire marcial que va aconseguir la posició número 2 en el Billboard Hot 100 i es va mantenir en aquesta llista que certifica els 100 singles més venuts als Estats Units, durant dotze setmanes seguides.

A la setmana de la seva publicació, "Snoopy vs. The Red Baron" havia venut més d'un milió de còpies nomes als Estats Units, un temps més tard, va superar els tres milions d’exemplars a tot el món.

"Snoopy vs. The Red Baron" s’inicia amb una enèrgica al.locució en fals alemany: "¡Achtung!, jetzt wir singen zusammen die geschichte über donin schweinköpfigen hund und donin lieben Red Baron", text que es pot traduir, aproximadament, per la frase: "¡Atenció!, anem a cantar tots junts la història del gos amb cap de porc (Snoopy) i l'estimat Baró roig“.

Snoopy vs. The Red Baron
En l’apartat d’efectes sonors, al final de la primera estrofa, se sent la veu d’un suposat sergent alemany comptant diverses vegades fins a quatre: "eins, zwei, drei, vier". Dos versos desprès, escoltem la cantarella d’un sergent anglès, o potser nord-americà: "left, two, three, four". A mitja cançó, de fons, es pot percebre el so d’un avió de combat, la detonació de metralladores i el soroll d'un bombarder fent un picat.

A remolc de l’èxit de "Snoopy vs. The Red Baron" The Royal Guardsmen va publicar diverses composicions més basades en la temàtica Snoopy: "The return of the Red Baron" i "Snoopy's Christmas". L’any 2006, The Royal Guardsmen, o el que quedava d'ells, va llançar "Snoopy vs. Osama".