Septet anglès de pop-rock simfònic conegut també per les seves sigles, "ELO". Un grup creat l’any 1970 a la ciutat de Birmingham pels músic britànics Jeff Lynne i Roy Wood, desprès d'haver fructificat la seva idea de formar una banda de rock que incorporés instruments de vent i de corda per a dotar les seves composicions d’un estil musical de caire clàssic.
La idea bàsica del dos músics era barrejar les tendències musicals del pop/rock amb elements de música clàssica: no tant la complexitat de les partitures d’aquest gènere musical com sí, els seus matisos sonors, es a dir, els elements instrumentals. En resum, cançons pop-rock agradablement simfòniques i recolzades amb iconografia futurista.
Després del seu prometedor primer àlbum d’estudi, un disc que la ELO va publicar l’any 1971 amb el títol genèric de "Electric Light Orchestra", van aparèixer les primeres divergències en la formació i, fruit d'aquestes desavinences, Roy Wood, el membre cofundador de la banda, va decidir abandonar el grup.
El mes de octubre de 1975, "Evil woman" (dona dolenta/malvada) es va convertir en un dels primers èxits internacionals de la banda. Segons Lynne, "Evil woman" va ser una de les cançons que més ràpid va escriure, la va composar en menys de mitja hora i, originalment, estava concebuda com a farciment de "Face the music" (cara a la música), el cinquè àlbum del grup, un disc enregistrat als Musicland Studios de Munich.
El single de "Evil woman", publicat juntament amb una versió en directe de "10538 Overture", es va situar al "top ten" musical del Regne Unit i dels Estats Units. El vers "There's a hole in my head where the rain comes in" (hi ha un forat al meu cap on entra la pluja), inclòs a les estrofes de "Evil woman" és un tribut que rendeix Lynne a la cançó de The Beatles "Fixing a hole" (arreglant un forat), un tema inclòs en l’excel.lent àlbum "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" (1967).
Malgrat l'èxit que van obtenir al Regne Unit, els seus primers singles, la Electric Light Orchestra sempre va gaudir de més popularitat als Estats Units, país on es van convertir en una de les bandes pop/rock amb més vendes de discos de tota la indústria musical. S’ha de tenir en compte que, fins ara, la ELO, ha venut més de cinquanta milions de discos a nivell mundial.
A mitjans dels anys setanta, impactat per la seva popularitat, els seus concerts en viu i les seves composicions, John Lennon va declarar: "Si els Beatles encara estiguessin junts i en actiu, el seu so seria molt similar al de la ELO". Un fantàstic compliment vers aquesta admirable banda anglesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada