Ann Peebles

Una altra vegada la maleïda pluja

Cantant i compositora nord-americana de rhythm and blues i Memphis soul nascuda a Kinloch County, un suburbi de Sant Louis, Missouri. Setena filla d'onze germans, el seu pare era el ministre de la primera església batista de Sant Louis i la seva mare era cantant i per això, amb aquestes referències, com sol ser habitual en aquests casos, Ann va començar a cantar, de petita, al cor de l'església on predicaven els seus pares.

En l’aspecte artístic, els seus primers passos professionals els va materialitzar en un grup familiar creat pel seu avi, una formació vocal que es deia Peebles Choir i que actuava pel circuit gospel del sud nord-americà. Els Peebles Choir van arribar a ser teloners de la reina del gospel, Mahalia Jackson i van compartir escenari amb el gran Sam Cooke and the Soul Stirrers.

L'any 1969, Ann Peebles publica en solitari el seu single de debut, "Walk away" (allunyar-se). A finals d'aquell mateix any, edita el seu primer àlbum "This is Ann Peebles" (aquesta és Ann Peebles), finalment, l’any 1973, publica en format single la seva cançó més aplaudida, la climàtica "I can't stand the rain" (no suporto la pluja), un tema compost per Don Bryant (més tard marit d'Ann Peebles), Bernard "Bernie" Miller i la pròpia Ann Peebles que, en aquell període, va tenir un èxit bastant considerable.

Diuen que "I can't stand the rain" era una de les cançons preferides del beatle John Lennon. En un article publicat a la revista especialitzada, Billboard, Lennon afirmava que "I can't stand the rain" era una de les millors cançons que havia escoltat mai.

I can't stand the rain
La lletra de "I can't stand the rain" parla de com la pluja que esquitxa una finestra porta dolços records a la protagonista, una evocació que es torna dolorosa en recordar un amor perdut, un xicot que ara ja no està al seu costat. Es tracta d’una cançó versionada posteriorment infinitat de vegades, totes elles amb un fort impacte comercial, un tema que, avui dia, segueix sonant fenomenal.

A "I can't stand the rain" el so inicial que evoca la pluja està produït per un timbal electrònic, un instrument que feia poc que s'havia incorporat a l'estudi del segell discogràfic HI Records, acompanya la pluja un violí amb la tècnica "pizzicato" (pessigant les cordes amb la punta del dit).