Yes

Afirmatiu, una de les millors bandes de rock progressiu

Quintet britànic creat l'any 1968 a Londres, la capital d'Anglaterra i del Regne Unit. Una banda de rock progressiu amb un estil propi, un estil caracteritzat per complexes i treballades harmonies que els seus executors fusionaven amb elements de rock, jazz i música clàssica. Un grup pioner de l'avantguarda electrònica que en la seva època, es va erigir en un dels pilars del gènere.

Inicialment, la banda estava formada pel cantant i compositor, Jon Anderson, el baixista Chris Squire, el guitarrista Peter Banks, el bateria Bill Bruford i el teclista Tony Kaye. Desprès de diverses entrades i sortides, l'alineació més clàssica de Yes va quedar conformada per Jon Anderson, cantant principal; Rick Wakeman als teclats; Steve Howe a la guitarra, Chris Squire al baix i Alan White a la bateria.

Yes va iniciar la seva trajectòria musical l'any 1968, període en què va actuar de teloner en la gira de comiat del "powertrio" britànic Cream. L'any 1969 editen el seu primer treball discogràfic, el single "Sweetness" (dolçor). Un mes més tard, publiquen el notable àlbum homònim "Yes", un disc en el qual hi apareix una versió del tema dels Beatles "Every little thing" (cada petita cosa), i una altra versió de "I see you" (et veig), una peça de la banda nord-americana The Byrds.

En el capítol de vendes, l'elapé "Yes" no va tenir un recolzament gaire massiu, tot i això, va comptar amb el suport de la crítica especialitzada. L'acreditada publicació britànica Melody Maker, la revista musical més antiga del món, va lloar el disc i va qualificar a Yes com el grup revelació de l'any.

Yes
L'any 1971, Yes publica "Fragile", el seu quart àlbum d'estudi. Va ser el primer disc de Yes que va comptar amb la participació de Rick Wakeman i el primer treball discogràfic que va aconseguir entrar simultàniament a les llistes top ten del Regne Unit i dels Estats Units. Un àlbum on destaca el tema que obre disc, "Roundabout" (rotonda), una composició de Anderson i Howe que s'ha convertit en una de les cançons més emblemàtiques de Yes i la que més vegades han interpretat en directe.

És de justícia ressaltar també la portada de "Fragile", obra de l'influent dissenyador gràfic Roger Dean, un il.lustrador especialista en cobertes de discos que també va crear, entre altres treballs, el conegut logotip de Yes.