The Rubettes

Un prec amb nota alta

Sextet britànic de pop-rock creat a Londres l'any 1973 i format, inicialment, per Alan Williams (guitarra i veu cantant), John Richardson (bateria i veus), Mick Clarke (baix i veus), Tony Thorpe (guitarra solista i veus), Pete Arnesen (piano) i Bill Hurd (teclats).

Emmarcats dins el corrent "glam rock", el característic moviment artístic/musical que va dominar durant la primera meitat del setanta, The Rubettes es va caracteritzar per una aparença molt peculiar: habitualment sortien a l'escenari amb pantalons i americana blanca i amb una enorme boina al cap, sempre a joc amb el color del vestit, una indumentària força original per a una banda de rock.

El seu primer single, publicat l’any 1974, incloïa "Sugar baby love" (dolç amor meu), una romàntica cançó que va aconseguir escalar al primer lloc de les llistes d’èxits de molts països i que va constituir un Boom musical a nivell mundial, sobretot a Europa."Sugar baby love" va ser punxada a totes les discoteques i el vinil va vendre sis milions de còpies a tot el mon.

Enregistrada per músics de sessió, només John Richardson, Alan Williams i Pete Arnesen van participar, en diferent mesura, en la seva gravació. També cal destacar el falset, increïblement alt, que obre el tema i que es repeteix a mitja cançó, cortesia del cantant i músic d'estudi britànic Paul Da Vinci (Paul Prewer), una introducció memorable.

Sugar baby love
Enganxosa i amb un ritme molt ballable, "Sugar baby love", amb el seu cor de veus a l'estil "du-duá", repetint durant tota la cançó: "Bop-Shu-Waddy" i amb un emotiu recitat en la part final, The Rubettes va saber, encertadament, reproduir el so i l’esperit melòdic dels grups músic-vocals dels anys 50.

Amb una lletra molt ensucrada, un text curt, però, amb un missatge molt directe, les estrofes de "Sugar baby love", expressen el penediment i la súplica de perdó d'una persona que, dins el context d'una relació de parella, ha tingut una ensopegada. Per això, en reconèixer l'error, el noi intenta reparar el dany causat, ja que no vol ser el causant de la tristor de la seva xicota.