Eruption

Una erupció de curta durada

Banda britànica d’estil soul i música "disco" creada l’any 1974 amb el nom de "Silent Eruption" i conformada per músics d'origen caribeny i africà. El grup, en format de quintet, estava liderat per la vocalista Precious Wilson, una cantant d’origen jamaicà, nascuda a Spanish Town. Es tracta d’un altre producte del productor musical, compositor i cantant alemany, Frank Farian, l’artífex, entre d’altres formacions, del grup Boney M..

Inicialment, Eruption tenia com a vocalista al cantant Lindel Leslie (Leslie Johnson), però, desprès del poc èxit que va obtenir el seu primer senzill, "Let me take you back in time" (deixa'm portar-te enrere en el temps), el cantant va decidir abandonar la formació. Llavors, la banda, el va substituir situant a Precious Wilson, la vocalista que feia els cors, al lloc de veu principal.

L'any 1977, en qualitat de teloners de Boney M., un grup de similars característiques musicals, Eruption va realitzar una gira europea batejada amb el nom de Black Beauty Circus. Al mateix temps, el quintet va editar el single "Party, Party", un disc que va obtenir una bona acceptació.

L’any següent, Eruption va publicar amb força èxit "I can't stand the rain" (no puc suportar la pluja), una adaptació, en format discotequer, d’una cançó que, cinc anys abans, havia comercialitzat la cantant nord-americana Ann Peebles. La versió de Eruption triomfaria, no només a Europa, sinó també als Estats Units.

Eruption
A finals de 1978, dins del seu segon àlbum d'estudi, un treball titulat "Leave a light" (deixa una llum), Eruption publica "One way ticket" (bitllet d'anada), una versió renovada, amb un ritme cadenciós i força ballable, de la cançó que l’any 1958, constituïa la cara "B" del conegut èxit de Neil Sedaka "Oh! Carol". "One way ticket" va triomfar al Regne Unit i a bastants països europeus.

L'any 1979, Precious Wilson va abandonar Eruption i amb el recolzament del productor Frank Farian, va iniciar una carrera artística en solitari, etapa en la qual va publicar diversos singles, treballs que no van obtenir gaire repercussió comercial.