Longeva banda de pop-rock creada en format de quartet l'any 1978 al municipi anglès de Hereford. El grup estava compost, inicialment, per la nord-americana Chrissie Hynde, la líder, compositora, guitarra rítmica i, alhora, la seva carismàtica vocalista, i pels anglesos, James Honeyman-Scott, guitarra solista; Pete Farndon al baix i Martin Chambers, a la bateria.
En els seus inicis, The Pretenders estava englobada dins del gènere "new wave" (nova ona/onada), el corrent musical nascut a finals de la dècada dels setanta i que es va perllongar fins a mitjans dels anys vuitanta.
L'any 1979 va ser l’any de l'afirmació artística de The Pretenders: en dotze mesos van aconseguir escalar diverses vegades les llistes britàniques d’èxits. Primer, amb "Stop your sobbing" (para de plorar), una versió del tema de la mítica banda anglesa The Kinks publicat el mes de gener; poc temps desprès, el mes de juny, vindria "Kid" (noi), un tema propi de Chrissie Hynde i, finalment, el mes de novembre, amb "Brass in pocket" (els diners a la butxaca), un dels títols més emblemàtics dels Pretenders en la seva etapa inicial.
"Brass in pocket" és un rock de mig temps escrit conjuntament per Chrissie Hynde i James Honeyman-Scott que els va obrir el mercat nord-americà i que va contribuir al definitiu enlairament mundial de la banda.
La suggerent lletra de "Brass in pocket" parla, amb eufemismes, de la recerca de la primera relació sexual de la seva jove protagonista, una noia que treu tota la seva artilleria per atraure a una conquesta.
La tornada de la cançó, enumera les diverses subtileses que la xicota farà servir perquè la trobada esdevingui un èxit:
Faré servir els meus braços,
faré servir les meves cames,
faré servir el meu estil,...
faré servir les meves cames,
faré servir el meu estil,...
tot expressant la seva confiança en que, finalment, l'experiència resulti satisfactòria.
Tinc diners a la butxaca,
tinc una ampolla, la faré servir,...
tinc una ampolla, la faré servir,...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada