Bobby Vinton

Un cantant romàntic en època rockera

Cantautor nord-americà de música pop i estil melòdic nascut a Canonsburg, un municipi situat a l'estat de Pennsilvània. D'ascendència polonesa i lituana, el seu nom complert és Stanley Robert Vinton Jr. i en els cercles artístics se'l coneix amb el sobrenom de "El príncep polonès". Un músic guardonat amb més d'una desena de discos d'or i que durant la seva dilatada carrera artística, ha venut més de 75 milions de discos.

En la dècada dels anys seixanta, Bobby Vinton va editar quatre temes que van conquerir la primera posició de les llistes d'èxits i van copar els registres de vendes: el mes d'abril de 1962, va triomfar amb la balada "Roses are red" (les roses són vermelles), el seu primer gran èxit, un tema número 1 a diversos països.

L'any 1963, van ser dues les composicions que van assolir la primera posició de les llistes Billboard Hot 100: "Blue velvet" (vellut blau), una encertada adaptació d'un tema popularitzat anteriorment pel crooner nord-americà d'ascendència italiana Tony Bennett i "There I've said It again" (allà ho vaig tornar a dir), un antic tema dels anys quaranta.

Finalment, el mes de desembre de 1964, va ser el torn de "Mr. Lonely" (senyor solitari), una cançó que Bobby Vinton havia escrit mentre feia el servei militar obligatori i que descriu la desesperada situació d'un soldat enviat a l'estranger que mai rep cartes de la seva llar i que no té a ningú amb qui relacionar-se, per aquest motiu, l'únic que desitja es poder tornar a casa.

Bobby Vinton
Vuit anys més tard, l'any 1972, Bobby Vinton publica la tendra balada "Sealed with a kiss" (segellat amb un petó), una típica cançó d'amor juvenil que, tot i que només va aconseguir assolir la posició 19 de les llistes Billboard de singles, va quedar perpetuada com una de les millors cançons romàntiques de la dècada.

La lletra de "Sealed with a kiss" relata la ficció d'una parella d'enamorats que a l'acabar l'estiu, s'han de dir adéu; llavors, ell promet a la noia que cada dia li recordarà el seu amor a través d'una carta segellada amb un petó, al mateix temps, li reclama el compromís de tornar-se a trobar el mes de setembre, i que ho rubriqui amb un petó.