George McCrae

El pobre noi que necessitava que el bressolessin

Vocalista nord-americà de música soul i "disco", nascut a West Palm Beach, un municipi ubicat a l'estat meridional de Florida, un cantant conegut fonamentalment pel seu single de debut, el disc que contenia "Rock your baby" i "Rock your baby (part 2)".

L'any 1963, McCrae va formar el seu primer grup, els Jivin' Jets. Quatre anys més tard, després de finalitzar el servei militar, va voler reformar la banda incorporant-t'hi la seva esposa, Gwen McCrae, però, finalment va decidir formar un duo amb ella. Posteriorment, el productor discogràfic Henry Stone va oferir un contracte discogràfic a Gwen com a solista i George McCrae es va transformar en el mànager de la seva dona, alhora que, tots dos, junts, actuaven regularment en diversos Clubs de Palm Beach.

Fins l'any 1974, quan Richard Finch i Harry Wayne "KC" Casey, els líders de KC and the Sunshine Band, que necessitaven algú que pogués arribar a notes altes per cantar un tema que havien compost, es van posar en contacte amb George McCrae per enregistrar una maqueta. La cançó es deia "Rock you baby" (gronxa al teu nen) i es tractava d'un tema d'estil música "disco".

Acceptat l'oferiment, "Rock you baby" es va enregistrar en 45 minuts i la producció va comptar amb el guitarrista Jerome Smith de KC and The Sunshine Band, amb Harry Wayne Casey als teclats i amb Richard Finch al baix i a la bateria. Va ser un dels primers enregistraments discogràfics en que es va utilitzar una caixa de ritmes programable com a instrument de percussió.

George McCrae
Originàriament, "Rock you baby" no estava pensada per a McCrae, però la combinació de ritme enganxós i el falset de McCrae va fer que sortís un tema rodó, una cançó per a rebentar les pistes de ball de les discoteques.

Publicada en format single, "Rock your baby" va vendre més d'onze milions de còpies a tot el món i va encapçalar les llistes d'èxits dels Estats Units i de mitja Europa. La revista especialitzada Rolling Stone la va proclamar "cançó de l'any" i George McCrae va rebre una nominació als premis Grammy en l'apartat de "Millor Artista Masculí de R&B".

Noia, pren-me als teus braços,
gronxa al teu nen,...