We Five

Una cançó per començar bé el dia

Quintet nord-americà d'estil folk-rock creat l'any 1960 a San Francisco, la quarta ciutat més poblada de l'estat Califòrnia. La seva formació original estava integrada per Beverly Bivens (vocalista principal), Michael Stewart (guitarra, banjo i veus), Jerry Burgan (guitarra acústica i veus), Peter Fullerton (baix i veus) i Bob Jones (guitarra elèctrica i veus).

L'èxit més conegut de We Five (nosaltres cinc) va ser "You were on my mind" (pensava amb tu), una versió de progressiva intensitat, i una mica més rítmica, de la composició de la cantautora canadenca Sylvia Fricker, vocalista del duo format amb el seu marit, Ian and Sylvia.

Publicada en format single l'any 1965, "You were on my mind" va aconseguir la tercera posició de les llistes Billboard Hot 100 i el primer lloc de les llistes Adult Contemporary, va despatxar més d'un milió de còpies i la banda va ser guardonada amb un flamant disc d'or.

La senzilla i suggestiva lletra de "You were on my mind" que diu: "Quan m'he despertat aquest matí, pensava amb tu,..." ens transmet el missatge de que tot i els problemes i mal de caps que un o una pateixen i malgrat les preocupacions que ens puguin angoixar, si cada matí et despertes agradablement pensant amb el teu xicot o la teva xicota, llavors, amb tota seguretat, veuràs les coses d'una altra manera... Caldrà provar-ho.

We five
A finals de 1965, el quintet va ser contactat per l’agència de publicitat McCann-Erickson amb l'objectiu d'enregistrar un tema musical per a un spot televisiu de Coca-Cola. Desprès de moltes hores d'assajos, proves i gravacions, l'agència va rebutjar totes les propostes suggerides pels We Five.

Anys desprès, el baixista Peter Fullerton va revelar a una revista nord-americana que estava segur que el que volia l'agència era que els We Five modifiquessin la lletra de "You were on my mind" en el sentit d'expressar: "Quan m'he despertat aquest matí, Coca-Cola estava en el meu pensament,...", un plantejament que, probablement, cap component del grup hagués acceptat.