Skeeter Davis

Una dolguda cançó de desamor

Sobrenom artístic de Mary Frances Penick, Skeeter Davis va ser una cantant nord-americana d'estils country i pop nascuda a Dry Ridge, un petit municipi ubicat a l'estat de Kentucky.

En la seva adolescència, dels quinze als vint-i-quatre anys, Skeeter Davis va formar part, juntament amb Betty Jack Davis, una companya de classe de secundària, del duet vocal femení de música country, The Davis Sister, dues joves cantants que, malgrat el que es pot deduir del nom de la formació, "Les germanes Davis", no mantenien cap llaç de parentiu.

The Davis Sister va publicar un grapat de singles en els seus nou anys d'existència, una trajectòria que va quedar truncada amb la tràgica mort de Betty Jack Davis, víctima d'un violent accident de cotxe, un sinistre que també va afectar a Skeeter Davis, que va quedar ferida amb greus lesions. Després de mesos de recuperació, a finals dels anys cinquanta, Skeeter Davis va iniciar la seva prometedora carrera com a cantant solista, convertint-se, en aquella època, en una de les millors vocalistes del gènere country.

El mes de desembre de 1962, Skeeter Davis publica en format single "The end of the world" (la fi del món), una balada sentimental, bastant dolguda, que parla d'una ruptura afectiva, un títol que es convertiria en la cançó més emblemàtica del seu repertori i en un èxit milionari.

The end of the world
"The end of the world" va escalar el top ten de les llistes Billboard, tant en l'apartat pop com en l'apartat country, a més, va despatxar més d'un milió de còpies, va ser guardonada amb un disc d'or i va marcar per sempre la carrera de Skeeter Davis.

Es tracta d'una cançó de tant sols dos minuts i mig de suau i agradable melodia i amb una lletra que transmet un missatge d'angoixa i desesperació, la d'una persona desconsolada a la qual, han deixat d'estimar.

Perquè segueix brillant el sol?,
Per què el mar es precipita cap a la riba?.
Es que no saben que és la fi del món?.
Perquè tu ja no m'estimes?,...