Seals & Crofts

L'espiritualitat de les brises marines

Duet nord-americà d'estil soft-rock creat l'any 1969 a Los Angeles, la ciutat més gran de l'estat de Califòrnia i la segona més gran dels Estats Units. Una formació integrada pels texans Jim Seals (James Seals) i Dash Crofts (Darrell Crofts), dos músics, cantants i compositors que junts, desenvolupaven unes excel.lents harmonies vocals.

Practicants tots dos de la fe Bahaí (bahá'í), una religió monoteista d'origen persa, aquesta creença religiosa va exercir forta influència en la música de Seals & Crofts , així com també, en el desenvolupament de la seva carrera artística.

Jim i Dash comencen a dedicar-se a la música sent adolescents, quan s'integren en la banda de rock The Champs; Jim al saxo i Dash a la bateria. Aquesta agrupació, l'any 1958 obtindria el reconeixement internacional amb la publicació del popular tema instrumental "Tequila", una composició del saxofonista californià de The Champs, Chuck Río (Danny Flores).

L'any 1963, abandonen The Champs i després de provar fortuna en diverses formacions, decideixen formar un duo vocal amb Seals a la guitarra, el saxòfon i violí i Crofts a la guitarra i a la mandolina. Signen un contracte amb la divisió discogràfica de Talent Associates (TA) i l'any 1969 i publiquen dos elapés, dels quals només un d'ells, el segon, va gaudir de certa repercussió.

Seals & Crofts
L'any 1971, Seals & Crofts signen un nou contracte, aquesta vegada amb Warner Bros. Records. El seu primer disc no entra a les llistes d'èxits, però el següent, un treball editat l'agost de 1972 que incloïa l'agradable composició pròpia "Summer breeze" (brisa d'estiu), arriba al top ten de les llistes d'èxits, venent més d'un milió de còpies i obtenint el preuat guardó de "Disc d'or".

L'any 2013, "Summer breeze", una relaxant cançó de suau melodia que evoca una agradable jornada d'estiu en la qual es percep una suau brisa marina, va ocupar la tretzena posició del rànquing elaborat per l'acreditada revista Rolling Stone en el qual es valoraven "Les millors cançons d'estiu de tot els temps".