Jerry Lee Lewis

El pianista fogós i passional

Llegendari pianista i cantant nord-americà nascut a Ferriday un petit municipi situat a l'est de l'estat de Louisiana. Pioner del rock and roll, per la seva forta personalitat i la seva posada en escena dalt l'escenari també se'l coneix amb el sobrenom de "The Killer" (l'assassí). Està considerat un dels pianistes més influents del segle XX.

A causa del talent mostrat ja des de la seva infantesa, els seus pares hipotequen la seva granja per comprar-li un piano de segona mà. Gràcies a aquest instrument, Jerry Lee Lewis comença a actuar al costat dels seus cosins, Mickey Gilley i Jimmy Swaggart, aquest últim, anys més tard, es convertiria en un dels primers teleevangelistes americans.

L'any 1956, Jerry viatja a Memphis per provar sort a Sun Records, la discogràfica on grava Elvis Presley, amb aquesta companyia edita el seu primer single: una versió de "Crazy arms" (braços bojos) de Ray Price i la composició pròpia "End of the road" (el final del camí). A finals d'aquell any, en els estudis de Sun Records, es produeix la històrica trobada d'Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash i Jerry Lee Lewis. Batejats per la premsa amb l'apel.latiu de "el quartet del milió de dòlars" i immortalitzats en una cèlebre fotografia amb Elvis Presley al piano, l'edició discogràfica de aquesta improvisada reunió no veurà la llum fins unes quantes dècades després.

Jerry Lee Lewis
Després de gaudir de gran èxit en la dècada dels cinquanta amb títols com "Whole lotta shakin' goin' on" (hi haurà molt de moviment) o "Great balls of fire" (grans boles de foc), la seva popularitat decau, ja que en l'àmbit social, el seus comportaments poc ortodoxos li passen factura, sobretot als Estats Units.

L'any 1972, Lewis torna a aparèixer a les llistes, ho fa amb una versió del tema de Jiles Perry Richardson "The Big Bopper", "Chantilly lace" (encaix de Chantilly), una cançó que relata el flirteig per telèfon d'un jove amb la seva xicota; el noi li va dient diverses coses seves que li agraden: la seva rialla, el seu encaix de Chantilly, la seva cara bonica, la seva cua de cavall, com remena al caminar,...