The Cuff Links

Un altre grup creat artificialment i recordat per una sola cançó

Fictícia formació nord-americana "One-hit wonder" creada a Staten Island, un dels cinc districtes metropolitans que componen la ciutat de Nova York. Un conjunt especialitzat en el gènere "bubblegum pop", un estil senzill i enganxós i, alhora, molt comercial de música pop. El grup estava liderat pel cantant i compositor Ron Dante (Carmine Granito), un vocalista que es recolzava en músics professionals d'estudi en les produccions discogràfiques.

Inicialment, Ron Dante treballava en uns estudis de gravació novaiorquesos en qualitat de cantant de sessió, posant veu a nombrosos espots publicitaris de l'època; entre ells, anuncis de distingides marques nord-americanes, com ara, McDonald's, Coca-Cola, American Airlines o Budweiser.

Més tard, seria conegut internacionalment per ser la veu solista d'una altra banda "fantasma", The Archies, un grup artificial que amb el seu senzill "Sugar Sugar", publicat el mes de juliol de 1969, va assolir la primera posició de les llistes d'èxits nord-americanes, va ser escollit "single de l'any" i va vendre milions de còpies a tot el món.

El mes d'agost de 1969, The Cuff Links aconseguia entrar al Top Ten nord-americà amb el tema "Tracy", una cançó escrita per l'exitosa parella de compositors formada per Paul Vance i Lee Pockriss. Un tema en el qual, Ron Dante es va fer càrrec de la veu cantant i dels excel.lents cors de la cançó. Sembla ser que Dante va doblar la seva veu unes deu o dotze vegades, obtenint amb això, unes espectaculars harmonies vocals.

The Cuff Links
Quan es va publicar el disc, The Cuff Links encara no existien com a tal. Per això, a la portada, només hi surt una model professional en pla rialler. A les anotacions del disc en fan saber que Paul Vance i Lee Pockriss van ser els descobridors dels The Cuff Links.

Amb l'èxit de "Tracy", es va plantejar la idea de crear un autèntic grup, amb els músics de sessió, per a poder sortir de gira. Per compromisos contractuals, Ron Dante no s'hi va poder unir i per això, la banda va quedar constituïda pel cantant Joe Cord, el guitarrista Dave Lavender, el baixista Andrew "Junior" Denno, el bateria Danny Valentine, el teclista Rich DiMino, el trompetista Bob Gill i el saxofonista Pat Rizzo.